Heb je thuis een (slaap)kamer, zolder of kelder over en ben je gek op gaming? Tijd om je eigen gameroom te bouwen! In dit artikel vind je alle inspiratie die nodig hebt om er iets moois van te maken.

Bureau + stoel

Supersnel internet? Glasvezel!

Woon jij in Den Haag en wil jij supersnel internet (tot 1 Gbit/s) in huis? Neem glasvezel! Op deze pagina lees je er alles over.

Glasvezel in den Haag
Gefeliciteerd! Je hebt een ruimte gevonden die dienst kan doen als game-kamer én je (eventuele) huisgenoten overtuigd van het feit dat dit een goed idee is. Bravo. Stap 2 is nu het opmeten van de kamer: hoeveel ruimte heb je voor het plaatsen van je setup?

Een ergonomische houding is belangrijk als je veel gamet. Dat betekent dat je (beter) niet onderuitgezakt op de bank kunt gaan zitten. Zorg voor een groot bureau op de juiste hoogte en een goede bureaustoel.

Als je monitoren plaatst, zorg dan dat je daar recht voor zit en dat ze op de juiste hoogte staan zodat je geen nekklachten krijgt. Een bureaustoel met hoge rug en armsteunen is ook belangrijk.

Beeldscherm

Fanatieke gamers gebruiken graag meerdere beeldschermen tegelijk. Hierdoor hou je overzicht op de totale game, zeker als je veel FPS games speelt. Ook als je graag racegames of FIFA speelt kunnen meerdere schermen de game-ervaring enorm verbeteren.

Als je in HD of 4K gamet, kies dan beeldschermen die hier ook geschikt voor zijn. Zorg dat de beeldschermen over alle juiste poorten beschikken en aan elkaar te koppelen zijn. Positioneer de beeldschermen op de juiste hoogte. Als je last van je nek of rug krijgt tijdens het gamen is dit een teken dat je schermen niet goed staan.

Hardware

Minsten net zo belangrijk als het beeldscherm zijn de juiste controllers. Of je nou voor de ouderwetse game-controller of een toetsenbord en muis kiest: er is volop hardware beschikbaar die speciaal voor de gamermarkt ontwikkeld is.

Deze hardware heeft bijvoorbeeld gekleurde led-verlichting zodat je setup er meteen super nice uit ziet. Maar er is ook rekening gehouden met de ergonomie: knoppen die je bijvoorbeeld veel gebruikt zitten dicht bij elkaar. En de muis heeft een speciale vorm die RSI voorkomt. Kies dus voor apparatuur die speciaal voor gamers gemaakt is.

Verlichting

Een beetje game-room maakt indruk als je er binnen stapt. Dat doe je door bijvoorbeeld neon-verlichting of led-strips in je gameroom te verwerken. Zeker als je kamer van binnen erg donker is geeft dit een tof effect. Er bestaan ook beeldschermen die aan de achterkant een ledstrip hebben en zo voor een ‘glow’ zorgen. Dit geeft zeker een extra dimensie als je je favoriete game aan het spelen bent.

Audio

Wat je niet mag vergeten is het geluid van je setup. Wil je je huisgenoten niet tot last zijn? Kies dan voor een kwalitatieve gamer headset met microfoon. Zo kun je de game, soundtrack en sound effects optimaal ervaren en tegelijkertijd communiceren met je mede-gamers.

Hou je niet van een koptelefoon op je hoofd en heb je liever dat het geluid door de kamer klinkt? Zorg dan in elk geval voor goede (studio)isolatie zodat je huisgenoten of buren geen last van je hebben als je een all nighter pulled. Een goede 5.1 surround set up met subwoofer (voor diepe bas) zorgt ervoor dat je je volledig kunt onderdompelen in de game.

Streaming

Wil je je game play delen met anderen bijvoorbeeld via Twitch of YouTube? Bedenk dan wat je voor een goede livestream allemaal nodig hebt. Een duidelijke microfoon is essentieel, evenals een webcam. Test beeld en geluid goed uit voor je live gaat, je kijkers zullen sowieso afhaken als de kwaliteit onder de maat is.

Glasvezel internet

Last but not leased: check of de internetverbinding in je game room snel genoeg is voor jouw ambities. Wie graag online of met zijn vrienden gamet, heeft een internetverbinding nodig die bijna real-time is. Je wil immers niet dat je de tegenstander neerschiet maar dit door een trage internetverbinding pas na zijn schot wordt verwerkt. Game over.

De snelst mogelijk internetverbinding in huis is op dit moment glasvezel internet. T-Mobile biedt op dit moment een glasvezelverbinding met een snelheid van maar liefst 1 Gbit/s. Dit is 10x zo snel als een standaard ADSL verbinding. Voor meer over de mogelijkheden van glasvezel bij jou in de buurt kijk je op deze pagina.

Supersnel internet? Glasvezel!

Wil je je nu al inschrijven voor meer informatie over de mogelijkheden van glasvezel op jouw adres? Laat dan hier je gegevens achter zodat we je hier als eerste bericht over kunnen sturen.

Blijf op de hoogte
Beeld: Shutterstock