Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Jewelbots: Meiden leren programmeren met behulp van vriendschapsbandjes

30-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Iets moois om je pols is wat ieder jong meisje wilt. Vooral als je daarmee met je vriendinnetjes kan communiceren, zoals met Jewelbots. Naast modieus accessoire biedt dit nieuwe product gebruikers van 9 tot 14 jaar de kans om te leren programmeren op een speelse wijze. Oprichter Sara Chipps vertelt op The Next Web hoe zij haar originele product bedacht.

Geen gps-tracking of andere data die van je wordt afgenomen, slechts op basis van Bluetooth kunnen jonge meisjes geheime berichten naar elkaar sturen of samen een ‘rainbow party’ houden met de ingebouwde lampjes op het moment dat meerdere armbandjes in dezelfde ruimte zijn. Jewelbots klinkt als de ultieme slimme wearable, maar de onzichtbare extra is wat het juist zo leuk én leerzaam maakt.

Vriendschap

Met de bandjes in de vorm van een bloem kunnen jonge meisjes namelijk leren programmeren. Een potentiële hit, want ook al zijn er  veel spellen op de markt en richten producenten in het basisonderwijs zich op een jonge doelgroep, het écht aantrekkelijk maken van blijkt toch ook vaak lastig.

sara chipps jewelbot

Bedenker en Javascript developer Sara Chipps legt uit dat vriendschap en communiceren voor jonge meiden heel belangrijk is. “Door dit te koppelen aan iets abstracts en ‘moeilijks’ als programmeren, stimuleren we dat meiden dit makkelijker zullen leren. Hoe meer je namelijk aanpast in de coding van de open source software, des te meer functies je Jewelbot krijgt.”

Hardware

50.000 exemplaren van de Amerikaanse Jewelbots zijn al verkocht, en de eerste 5.000 worden nu overzees gedistribueerd. Maar het kostte veel tijd en energie om het product te ontwikkelen. Chipps is van huis uit programmeur en weet alles van software. Hardware daarentegen, is een ander verhaal. Toch smaakt het naar meer. “Dit bedrijf bouwen is een ongelooflijke ervaring. Niks is zo mooi als iets in je hand te houden dat je zelf hebt gemaakt.”

Deel dit artikel