Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Just Eat gaat je warme maaltijden bezorgen via zelfrijdende robotjes

05-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hoor, wie klopt daar kinderen? Als je net eten hebt besteld in Greenwich, Londen, heb je een grote kans dat een autonoom robotje het voedsel aan je deur gaat bezorgen. Het bedrijf Just Eat startte deze zomer al met tests om een robotje op wielen het eten te laten bezorgen.

Die test is succesvol, heeft het bedrijf nu besloten. Daarom gaat het door met de uitrol van de bezorgrobotjes. Inwoners van Greenwich kunnen de robot echter niet zelf bestellen. Het aantal bezorgers op wieltjes is nog beperkt, schrijft Engadget, en ze worden daardoor willekeurig toegewezen. Andere delen van Londen krijgen naar verwachting volgend jaar ook hun eigen bezorgrobot toegewezen.

Het gebruik van robotjes is niet alleen een teken dat de menselijke bezorger vervangen gaat worden. Bedrijven die dingen bezorgen, of het nou voedsel, kleding of elektronica is, strijden met elkaar om ‘de laatste kilometer’ van bezorging. De inzet van robotjes op wielen en drones zijn daar voorbeelden van: die moeten de pakketjes zonder scheuren of breuken (en in het geval van een Turkse hap: warm!) tot aan de deur kunnen brengen.

Deel dit artikel