Populaire zoekopdrachten

P3 Communications
Overzicht Innovatie

Kabinet: ‘Mobiele technologie is basisbehoefte voor elke Nederlander’

07-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-12-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Mobiele technologie is niet meer weg te denken uit onze samenleving. We internetten erop los, kijken films en series op onze tablets en betalen continu contactloos. Daarom vindt het kabinet dat mobiele technologie een basisbehoefte is voor elke Nederlander. Volgens het kabinet behoort Nederland tot de wereldtop als het gaat om de beschikbaarheid van mobiele technologie.

“Zonder deze technologie stagneert onze economie”, zegt minister Kamp van Economische Zaken. “De behoefte aan draadloze communicatie neemt de komende jaren alleen maar toe. Draadloze communicatie heeft zich in het afgelopen decennium ontwikkeld van een optie op je computer of telefoon tot een basisbehoefte.”

Het kabinet wil daarom zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties voor draadloze communicatie. Daarmee moet zeker zijn dat in de toekomst ook aan deze basisbehoefte kan worden voldaan. Onderdeel daarvan zijn onder meer de investeringen in het 5G-netwerk. In het voorjaar van 2017 wil minister Kamp de doelstellingen voor het uitgeven van nieuwe vergunningen bekendmaken.

Naast het gebruik van mobiel internet voor telefoons en tablets, kijkt de overheid ook naar andere opkomende technologieën die gebruik maken van mobiele technologie. Het kabinet noemt als voorbeeld de opkomst van zelfrijdende auto’s en het Internet of Things. De data van verschillende sensoren moet daarbij over een mobiel netwerk verstuurd worden om bepaalde applicaties aan het werk te zetten.

Deel dit artikel