Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

In deze kamer van Disney kun je alles draadloos opladen

22-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
22-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Je kunt steeds meer smartphones draadloos opladen. Maar nog voordat echt alle smartphone-fabrikanten zover zijn, komt Disney met iets veel groters. Zij hebben namelijk een concept-woonkamer ontwikkeld waar alle apparaten draadloos opgeladen kunnen worden, schrijft Ars Technica. Zou je zelf met je smartphone naar binnen lopen, dan wordt die ook automatisch opgeladen.

Normale draadloze opladers werken namelijk met een oplaadpunt. Het apparaat moet dan op, of vlakbij, dat punt gelegd worden. In de kamer van Disney is dat niet nodig. De kamer is ontwerpen met muren van aluminium en in het midden van de ruimte staat een koperen paal. Om die paal zitten ringen, die de energie de ruimte in sturen.

Zo vult de ruimte zich als het ware met een magnetisch veld, waardoor de apparaten in de kamer worden opgeladen. Deze aanpak betekent ook dat je lichaam als het ware energie opvangt. Tot bepaalde niveaus is dat acceptabel, maar boven de 1900 watt wordt het voor het menselijk lichaam ook onaangenaam. Te dicht bij de koperen paal in het midden kopen is vanwege de energie ook niet verstandig.

Verder betekent het dat het concept beperkt is tot apparaten die maximaal 1900 watt ontvangen en gebruiken. Volgens de onderzoekers kan er wel continu 100 watt energie in de ruimte gepompt worden. Maar als er dus meer energie nodig is, moet er wel een veiligheidssysteem gebruikt worden die continu bijhoudt hoeveel energie er gebruikt wordt.

Foto: Disney Research

Deel dit artikel