Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Veilig openbare wifi-netwerken gebruiken? Dat kan dankzij de Nederlandse startup Keezel

05-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
05-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wist je dat inloggen op een openbaar wifi-netwerk, bijvoorbeeld in een koffietentje, op het vliegveld of in de trein, eigenlijk helemaal niet zo’n goed idee is? Thuis gebruik je namelijk – als het goed is – een wachtwoord voor je wifi. Daardoor kunnen anderen je internetverkeer niet zomaar afluisteren en bijvoorbeeld bekijken welke sites jij bezoekt of welke apps je gebruikt.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Zit je in een koffietentje op een openbaar wifi-netwerk, dan is dat wel mogelijk. Een Nederlandse startup wil daar met zijn apparaatje Keezel verandering in brengen. Dat doe je door het apparaat tussen het openbare netwerk en jouw eigen laptop of smartphone te plaatsen.

In eerste instantie maakt de Keezel verbinding met het openbare netwerk. Daarna maakt het een andere verbinding voor jou. Je kunt dan van die tweede verbinding gebruik maken om veilig online te zijn. De Keezel maakt daarbij namelijk gebruik van een virtual private network (VPN). In tegenstelling tot het openbare netwerk, is je internetverkeer beveiligd. Zo kan er niemand meekijken. Je kunt dit zien als een soort beveiligde schil om jouw persoonlijk verbinding heen, binnen het wifi-netwerk.

Het bedrijf heeft voor zijn idee 1 miljoen dollar (!) aan crowdfunding opgehaald via Indiegogo. Inmiddels kan iedereen de Keezel bestellen. De Nederlandse startup verwacht deze maand eerste exemplaren te gaan verschepen. Eén exemplaar kost 99 dollar, ongeveer 89 euro. Dat is inclusief een levenslang basisabonnement. Wil je een snelle verbinding om bijvoorbeeld ook video te streamen, dan moet je een extra premium abonnement afsluiten.

Deel dit artikel