Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

Je kids veilig op je tablet of smartphone

07-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-09-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

“Papa mag ik een filmpje zien op de iPad?” “Nee jongen, ga maar even lekker spelen met je speelgoed.” “Nee papa, ik wil op de iPad spelen.” “Nee, je hebt heel veel speelgoed, ga daar echt maar mee spelen.” “Nee, nee, nee papa ik wil met de iPad spelen.” Zucht… “Een keertje dan.” Ouders met kinderen zullen zich waarschijnlijk wel herkennen in deze discussie met zoon of dochter.

Mijn zoon van bijna 3 weet heel goed hoe de iPad werkt en kan zelfstandig Netflix opstarten, spelletjes downloaden en filmpjes zoeken. Ja, en dan start hij soms ook films op waar hij nog echt te klein voor is, ondanks dat hij in de kids-sectie van Netflix zit. Wist je dat je dat kunt blokkeren in de instellingen? En hoe vind je tussen alle beschikbare spelletjes de echte aanraders? Ook belangrijk: hoe zorg je ervoor dat je kinderen niet zomaar voor veel geld apps kopen?
In dit blog help ik je op weg.

Voorkom hoge app-kosten

Als je tablet of smartphone laat gebruiken door je kinderen, is verstandig om het kopen van apps of aankopen binnen een app (ook wel ‘in-app aankopen’) te beveiligen met een wachtwoord. Anders zou het zomaar kunnen dat je de ervaring hebt die collega Jobert had: door een instellingsfoutje heeft zijn dochter in slechts 15 minuten voor €250,- aan in-app aankopen gedaan.

App aankopen blokkeren op iPhone of iPad

1. Ga naar Instellingen
2. Ga naar Algemeen
3. Ga naar Beperkingen. Voer een toegangscode in. Goed onthouden!
4. In dit menu kan je in-app aankopen deactiveren. Ook handig: het verwijderen van apps uitzetten.

App aankopen blokkeren op Android

1. Open de Google Play Store-app.
2. Tik op de knop linksboven met de drie streepjes.
3. Ga naar Instellingen.
4. Vink in het menu de optie ‘Wachtwoord/verificatie vereisen voor aankopen’ aan.
5. Voer nu het wachtwoord in van je Google-account.
6. Als iemand nu een aankoop wil doen op je telefoon of tablet, dan zal hij of zij jouw wachtwoord moeten invoeren.

arjenkids2

Veilige videocontent

Gebruik je Netflix? Je kan een specifiek profiel aanmaken voor je kinderen en daar aangeven of je kind jonger of ouder is dan 12. Op basis daarvan wordt de content geselecteerd die geschikt is. Een bijkomend voordeel van een apart profiel is dat passende suggesties worden getoond en onthouden wordt wat er al gezien is.

De YouTube kids app is geïntroduceerd door Google zelf, helaas tot nu toe alleen beschikbaar voor Android. In deze versie is alleen geschikte content voor kleine kids beschikbaar.

Ik hoop dat ik je met deze tips op weg help zodat je je kids met een gerust hart je tablet kunt geven. Als jij nog tips hebt: deel ze hieronder of reageer op het forum!
Ben je ook geïnteresseerd in leuke spelletjes voor de kleinsten? Lees dan ook mijn volgende blog!

Deel dit artikel