Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Kinderen leren hoe ze zelf onderzoek kunnen doen met nieuwe app van Google

23-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voor wetenschappers en onderzoekers is de ontwikkeling van mobiele technologie een enorme revolutie. Stel je voor: Vroeger moesten proefpersonen die meededen aan een onderzoek nog lange vragenlijsten invullen die ze pas weer op een later moment konden inleveren. Nu worden al je gegevens real time bijgehouden en verwerkt met behulp van een app, een wearable of andere sensoren. Handig!

Maar ook voor kinderen of amateur-wetenschappers die zelf graag de wereld om zich heen willen onderzoeken is er nu een makkelijke en mobiele manier om data te verzamelen. Google heeft namelijk een nieuwe app gemaakt waarmee je allerlei eenvoudige proefjes kunt doen. Science Journal voor Android is een app waarmee je onder meer licht, beweging en geluid kunt registreren.

De data die je met de app registreert kan vervolgens worden verwerkt in grafieken zodat je je verzamelde data zelf kunt analyseren. Ook kun je andere data toevoegen aan je onderzoek, bijvoorbeeld notities en foto’s.

De app is daarmee bijzonder handig voor basisschool leraren of ouders die kinderen al op jonge leeftijd willen laten kennis maken met het verzamelen van data en het begrijpen van deze gegevens. Google Science Journal is gratis te downloaden op Android toestellen via de Google Play store, uiteraard ook voor volwassenen.

Deel dit artikel