Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Kitesurfen met T-Mobile 4G

02-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
02-10-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Mobiel netwerk en 4G. Voor sommige mensen hele duidelijke zaken, voor anderen volledige abacadabra. De tijd dat je via je mobiele telefoon alleen maar kon bellen en sms-en, ligt al ver achter ons. De mogelijkheden worden dagelijks uitgebreider en het netwerk verandert mee. Wat we hier gaan laten zien is wat het T-Mobile 4G-netwerk toe kan voegen aan je leven. Deze week doen we dat door mee te kijken met Jalou Langeree, professioneel kitesurfer.

De week van Jalou

Eerder liepen we al mee met Douwe Macare, een pro skateboarder die zich klaarmaakte voor het NK skateboarden. Zijn missie was te volgen via verschillende livestreams, die niet alleen lieten zien hoe hij zijn sport beleeft, maar ook wat de technische uitdagingen zijn bij het livestreamen met een telefoon vanaf een skateboard.

Dit keer is het de beurt aan Jalou Langeree. Al jaren reist zij de wereld rond, op zoek naar de beste spots om te kitesurfen, een sport die zich voor haar voornamelijk op zee afspeelt. Niet direct een omgeving die je associeert met sociale interactie en livestreaming…
Samen met T-Mobile gaat ze de uitdaging aan om haar sport niet alleen achteraf (via video’s en foto’s) met anderen te kunnen delen, maar juist direct. Vanaf het water, via een livestream.

Jalou Langeree met board

De technische uitdagingen gaan alleen met de sport van Jalou wel in overdrive, want het rijtje mogelijke drempels bij het livestreamen tijdens het kitesurfen is lang. Daarom zal de testfase erg belangrijk zijn. We beginnen de week met Jalou dan ook in het zwembad, om te kijken wat de (on)mogelijkheden zijn bij een livestream op en rond het water.

Is alle gear goed bestand tegen water? Wat gebeurt er als een telefoon in het water valt? Kun je onder water doorgaan met je livestream? Kun je tijdens het kitesurfen livestreamen? En hoe volg je de interactie met de kijkers van je stream? Allemaal vragen waar we op de eerste testdag, samen met Jalou, antwoord op proberen te krijgen. En natuurlijk is dit allemaal te volgen op de livestreams die we uitzenden via de mobiele applicatie Meerkat.

Livestreamen met Meerkat

Uiteraard willen we iedereen ook helpen om op zijn eigen manier meer uit het 4G-netwerk te halen. Zo Meerkat tmobile screenis er de Meerkat-tutorial , zodat de stap om aan de slag te gaan met livestreaming een stuk kleiner wordt. De mogelijkheden zijn eindeloos, en uiteindelijk een stuk makkelijker dan je denkt.

Op maandag 5 oktober kan je meekijken op Meerkat naar de livestream in het zwembad. Zondag 11 oktober gaat Jalou de Noordzee op en ook dit kun je volgen op Meerkat . En Jalou is gewoon bereikbaar, want door de technische opstelling is ze in staat om tijdens het kiten te reageren op de reacties in de stream. Dus heb je nog vragen? Stel ze gewoon terwijl ze net 5 meter boven zee hangt!

Volg de week van Jalou

De vraag is nu waar je Jalou allemaal kunt volgen. Nou, noem je kanaal van voorkeur en de kans is groot dat we je daar volledig op de hoogte houden. Dus volg of like één van de volgende kanalen en je kunt het avontuur van Jalou van begin tot eind (live) meemaken.

Youtube
Facebook
Twitter
Instagram
Meerkat

Deel dit artikel