In delen van het land is deze week de eerste (natte) sneeuw al gevallen. En de komende maanden wordt de kans dat er in plaats van regen witte vlokken naar beneden dwarrelen alleen maar groter. Via Buienradar kun je snel op je telefoon checken of het er neerslag valt. Maar hoe weet je of het sneeuw is in plaats van regen? Daarvoor gebruik je de sneeuwradar!

Buienradar heeft zijn app voor zowel iOS als Android daarvoor geüpdatet. Zodra je deze installeert kun je in de app de sneeuwradar terugvinden. Die open je door op de kaart linksonder op ‘Buienradar’ te klikken en vervolgens ‘Sneeuw’ te selecteren. Je kunt vervolgens kiezen om 24 uur vooruit te kijken, maar houdt er rekening mee dat de praktijk regelmatig anders is dan de weersvoorspelling. Het is lastig om heel precies 24 uur vooraf te voorspellen of het op een plek sneeuwt of niet.

Voor iPhone-gebruikers is de Buienradar-app daarnaast uitgebreid met een verbeterde widget. Als je een iPhones 6S op iPhone 7 hebt kun je met 3D Touch op het app-icoon klikken. Je ziet dan direct de neerslagverwachting voor de komende uren. De widget kun je uiteraard ook op je lockscreen plaatsen.

Beeld: Shutterstock