Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Klimmen met T-Mobile 4G

22-10-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
22-10-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Mobiel netwerk en 4G. Voor sommige mensen hele duidelijke zaken, voor anderen volledige abacadabra. De tijd dat je via je mobiele telefoon alleen maar kon bellen en sms-en, ligt al ver achter ons. De mogelijkheden worden dagelijks uitgebreider en het netwerk verandert mee. Wat we hier gaan laten zien is wat het T-Mobile 4G-netwerk toe kan voegen aan je leven. Deze week doen we dat door mee te kijken met Vera Zijlstra, topklimmer.

De week van Vera

Eerder liepen we al mee met Douwe Macare, een pro skateboarder die zich klaarmaakte voor het NK skateboarden. Zijn missie was te volgen via verschillende livestreams, die niet alleen lieten zien hoe hij zijn sport beleeft, maar ook wat de technische uitdagingen zijn bij het livestreamen met een telefoon vanaf een skateboard. Na Douwe was het de beurt aan Jalou Langeree, wereldkampioene kitesurfen, die de uitdaging aanging om vanaf het Markermeer te livestreamen.

Na het skaten en het kiten leek het ons een mooi idee om de hoogte op te zoeken. En klimmer Vera Zijlstra wil ons daar wel bij helpen. Vera hoort tot de Nederlandse top en hangt de helft van haar tijd halverwege een berg, op weg naar de top. Ook geen hele logische plek om je telefoon er even bij te pakken om te gaan livestreamen.
ver zaijlstra3

Uitdagingen genoeg dus. Bij het skaten en het kiten hebben we een hoop geleerd, maar dat is lang niet allemaal toe te passen op klimmen. Want hoe stream je, terwijl je je aan je vingertoppen vastklampt aan een miniscuul randje? Wat gebeurt met je kit als je een paar meter naar beneden valt? Hoe monteer je de telefoon zo, dat hij niet in de weg zit tijdens het klimmen, maar nog wel zorgt voor een goed beeld? Tijd voor een flinke testsessie dus. Uiteraard allemaal te volgen op de livestreams die we uitzenden via de mobiele applicatie Meerkat. En ook via Youtube, want de jongens van Zomaer hoorden van onze plannen en hebben Vera gevraagd of ze mee mogen klimmen. En zij streamen live via hun eigen kanaal.

Livestreamen met Meerkat

Uiteraard willen we iedereen ook helpen om op zijn eigen manier meer uit het 4G-netwerk te halen. Zo is er de Meerkat-tutorial , zodat de stap om aan de slag te gaan met livestreaming een stuk kleiner wordt. De mogelijkheden zijn eindeloos, en uiteindelijk een stuk makkelijker dan je denkt.

We beginnen met een uitgebreide testdag in de klimhal in Dordrecht. Hier gaat Vera kijken wat de beste manier is om te streamen tijden het klimmen. Dit allemaal op weg naar de ultieme test, want uiteindelijk zal Vera al livestreamend Excalibur gaan beklimmen. Voor de niet klimmers onder ons: dit is de hoogste outdoor klimmuur van Nederland. Nog niet genoeg onder indruk? Kijk maar even naar de afbeelding hieronder.

excaliburrockclimbinggroeningen4

Volg de week van Vera

De vraag is nu waar je Vera allemaal kunt volgen. Nou, noem je kanaal van voorkeur en de kans is groot dat we je daar volledig op de hoogte houden. Dus volg of like één van de volgende kanalen en je kunt het avontuur van Vera van begin tot eind (live) meemaken.

Youtube
Facebook
Twitter
Instagram
Meerkat

 

Deel dit artikel