T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Zó vieren we dit jaar Koningsdag: samen, vanuit huis

24-04-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-04-2020 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wilhelmus

Zorg dat je het zondag hiervoor niet al te laat maakt, want Koningsdag begint al om 10 uur ‘s ochtends. En dat doen we natuurlijk door het Wilhelmus met z’n allen vanuit huis te zingen. Trek je oranje kleding uit de kast, schmink een rood, wit, blauw vlaggetje op je gezicht en versier je huis, balkon of tuin waar nodig met wat oranje slingers om uit volle borst mee te zingen.

Hoe werkt dit? Om klokslag 10 uur speelt de musici van het Koninklijk Concertgebouw vanuit hun raam, balkon of tuin het Wilhelmus, in de hoop dat we allemaal meedoen. Het orkest heeft bladmuziek van het nationale volkslied beschikbaar gesteld  zodat iedereen thuis met een instrument mee kan spelen. Vergeet vooral niet om jouw optreden te filmen én op social media te delen onder de hashtag #Wilhelmus2020.

Vanaf 12 uur gaat het muzikale feestje verder met Balkoningsdag. Hier volg je een livestream vol lekkere muziek om helemaal in de sfeer van Koningsdag te komen.

Jonge artiesten

Wie Koningsdag normaal gesproken in Amsterdam viert, zal het Vondelpark natuurlijk niet overslaan. Hier vind je een grote verzameling van optredens, vrijmarkten en vooral heel veel gezelligheid tijdens Koningsdag.

Dit jaar zal het park leeg blijven, maar kunnen we online wel van deze gezelligheid genieten. Van 10.15 tot 11.30 uur kun je terecht op Vondelpark.live om evengoed het talent van jonge artiesten te kunnen aanschouwen.

Digitale vrijmarkten

Ook de vrijmarkten horen natuurlijk bij Koningsdag. Niet getreurd, want er zijn een aantal mooie initiatieven ontstaan om digitaal tóch nog je spullen te kunnen verkopen of kopen. Zo heeft het platform Nextdoor voor alle 355 gemeenten in Nederland een digitale groep aangemaakt. Op die manier kun je in jouw eigen gemeente digitaal rondstruinen op de vrijmarkt. Het is nog mogelijk om je aan te melden. De officiële verkoop start op Koningsdag om 7.00 uur.

Als je denkt aan online verkopen, dan denk je natuurlijk aan Marktplaats. Ook dit platform heeft een mooi initiatief met VrijMarktplaats. Je kunt hier je digitale kleedje neerleggen of natuurlijk andere kleedjes bekijken. Hoe het werk? Je maakt één advertentie met een foto van alle spullen, zodat het net een echt kleedje lijkt. Als er iets verkocht is, plaats je weer een nieuwe foto met wat er nog over is.

Eten

Wat er nou écht niet mag ontbreken op Koningsdag, zijn natuurlijk de oranje snacks. Je kunt denken aan wortels en appeltjes van oranje, maar we hebben het hier natuurlijk over de oranje tompoucen. Dit jaar zullen er geen HEMA kraampjes staan door het land, maar is het gelukkig wel mogelijk om deze online te bestellen.

Als je ze op Koningsdag op komt halen, krijg je er een gratis cadeautasje bij. Zo kun jij ook een vriend (vanaf een afstand) trakteren op zo’n lekkere tompouce.

Online festival

Koningsdag staat al jaren voor een en al gezelligheid: de koning is tenslotte jarig. Dat de feesten en festivals niet door kunnen gaan, is natuurlijk een groot gemis. Supersized Kingsday, normaal gesproken het grootste festival op Koningsdag, heeft daar een oplossing voor bedacht: een online festival.

DJ’s als B-Front, DJ Jantje, E-Force, Panic, Partyraiser, The Pitcher, Zany en Spitnoise zorgen voor een heus festival voor bij jou in de woonkamer. Zo kun je er toch nog een feestje van maken thuis.

Tot slot is het natuurlijk de bedoeling dat deze dag wordt afgesloten met een thuistoost. Om 16.00 uur wordt iedereen gevraagd om zijn glas te heffen op de koning, die op deze dag zijn 53e verjaardag viert. Proost!

Deel dit artikel