T-Mobile blog Founders blog
t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Instagram Live Stories: Zo kun je livestreamen op Instagram

25-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
25-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Via Twitters Periscope en Facebook Live kon je al je eigen livestream starten vanaf je telefoon. Heb je vooral veel vrienden/volgers op Instagram, dan is er goed nieuws: ook daar kun je vanaf nu livestreamen.

Instagram begon een paar maanden geleden al met het testen van deze functie, maar in Nederland was hij nog niet beschikbaar. Deze week is het bedrijf gestart met het uitrollen van Instagram Live Stories. Met één druk op de knop start je een livestream vanaf je telefoon. Volgers zien boven hun tijdlijn dat je live bent en kunnen meekijken en direct reageren.

Wil je het uitproberen? Dat is supersimpel! Klik linksboven in Instagram op je eigen profielfoto met daaronder de tekst ‘Je verhaal’. De camera opent dan en door onderin het menuutje één keer te swipen selecteer je ‘Live’. Vervolgens kun je de video starten en eventueel switchen tussen de selfiecamera of de camera aan de achterkant van je telefoon.

Ben je klaar met streamen, dan verdwijnt je video direct. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook en Periscope zijn de video’s niet op een later moment nog een terug te kijken.

https://vimeo.com/192221148

Deel dit artikel