Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Je kunt vanaf nu virtual reality-foto’s maken met je iPhone

13-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
13-09-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Android-gebruikers konden het al een tijdje, maar nu is het ook mogelijk een als je een iPhone hebt: virtual-reality-foto’s maken met je telefoon. Google heeft een speciale app ontwikkeld die driedimensionale panoramafoto’s maakt. Die kun je vervolgens bekijken met een Google Cardboard of een ander VR-bril. Wat het extra cool maakt, is dat de app ook geluid opneemt. Sta je bijvoorbeeld op een berg waar je de wind hoort waaien en vogels hoort fluiten, dan hoor je dat terug als je de foto bekijkt. Dit zorgt natuurlijk voor een betere beleving.

Natuurlijk zijn er tegenwoordig allerlei camera’s op de markt om 360-gradenfoto’s te maken of -nog toffer- 360-gradenvideo’s te maken. Het coole van de app van Google is echter dat het je geen cent kost. Het werkt gewoon met je smartphone en iedereen kan het dus doen. Het voegt letterlijk een nieuwe dimensie toe aan je vakantiefoto’s!

Het maken van een foto werkt trouwens hetzelfde als wanneer je een gewone panaromafoto maakt. Je drukt op opnemen en beweegt je telefoon van links naar rechts. Het verschil is dat het beeld dubbel was vastgelegd voor een 3D-effect in virtual reality. En daarnaast wordt er dus gelijktijdig geluid opgenomen via de microfoon van je telefoon.

cardboardcameraios

Je kunt met de app – op zowel Android als iPhone – voortaan een virtueel fotoalbum maken. Hieraan voeg je meerdere foto’s toe en vervolgens krijg je een link (zoals deze) die je kunt delen met je vrienden. Als ze die openen in een browser dan zie je gewoon panoramafoto’s, maar open je hem in Google Cardboard of een ander VR-bril dan zie je de beelden in virtual reality.

Je kunt Cardboard Camera voor iPhone gratis downloaden in de App Store en voor Android in de Play Store.

Deel dit artikel