Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Microsoft patenteert technologie waardoor je nooit meer iets kwijtraakt

02-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
02-01-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Smartphone, huissleutels, mijn portemonnee en m’n kat. Zomaar wat dingen die ik het afgelopen jaar kwijt ben geraakt. Ik neem me voor om dit jaar wat minder dingen kwijt te raken, maar kan niet wachten op het moment dat Microsoft mij die zorg uit handen neemt. Een patent van het techbedrijf (pdf) beschrijft namelijk een technologie waardoor je nooit meer iets kwijt hoeft te raken.

Het patent omschrijft een ‘doorzichtig weergave-apparaat’ dat door de gebruiker gedragen wordt en ‘beeldsensoren bevatten die de omgeving van de gebruiker waarneemt’. Dat doet ons al verdacht veel denken aan de HoloLens, de futuristische bril van Microsoft waarmee een virtuele laag over de werkelijkheid wordt gelegd. In het patent beschrijft Microsoft het ‘weergave-apparaat’ voorwerpen kan herkennen en zelfs onthoudt waar ze zich bevinden.

De locatie kan in het patent dan door de drager van het apparaat worden opgevraagd. “Op die manier kan iemand de meest recente plek van een kwijtgeraakte sleutelbos ontvangen, een herinnering krijgen als de melk bijna op is terwijl hij op de zuivelafdeling van de supermarkt staat en/of de locatie van andere objecten achterhalen”, schrijft Microsoft in het bedrijf. Ik ben benieuwd of het naast mijn smartphone en portemonnee ook voor de kat gaat werken.

 

Microsoft: “Een gebruiker draagt een doorzichtig weergave-apparaat in de vorm van een bril 100, en observeert een omgeving (een woonkamer). Een voorbeeld van een traceerbaar voorwerp is de sleutelbos 102, maar het moge duidelijk zijn dat elk geschikt object getraceerd kan worden.”

Deel dit artikel