Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Lady Gaga gebruikt 300 dansende drones bij Super Bowl-optreden

06-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het is ieder jaar opnieuw één van de meest bekeken en meest spectaculaire optredens wereldwijd: de half-time-show van de Amerikaanse Super Bowl. De finale van het american football-seizoen vond vannacht plaats en dit jaar mocht Lady Gaga in de pauze optreden.

In een show van amper een kwartier blies ze het publiek en de kijkers thuis niet alleen weg met haar muziek, maar vooral met wat hele vette show-elementen. Zo begon ze haar optreden op het dak van het stadion en kwam ze vervolgens naar beneden vliegen. En daarbij zagen we honderden verlichte drones die samen zorgden voor een lichtshow.

https://www.youtube.com/watch?v=MCJGcDDNtms

Lichtshow

Drones zijn namelijk het nieuwste middel dat lichttechnici tot hun beschikking hebben. In Nederland vloog de Britse band Muse een jaar geleden al met een aantal dansende drones door de Ziggo Dome, maar dat is nog niks vergeleken met de 300 drones die Lady Gaga gisteren gebruikte.

Deze zijn geleverd door Intel. Dat bedrijf, dat van oudsher bekend is van de processoren en chips in computers, heeft een systeem ontwikkeld om vanaf één computer honderden drones te kunnen aansturen. Ze volgen stuk voor stuk, en tot op de centimeter nauwkeurig, een route die vooraf is geprogrammeerd, waardoor een soort choreograaf een dans met drones kan bedenken. Daarbij kan hij zowel de positie als de kleur van de lampen instellen.

Deze technologie kan niet alleen worden gebruikt bij optredens van artiesten, maar ook bij bij andere lichtshows. Disney gebruikten hem bijvoorbeeld al in één van zijn pretparken eind vorig jaar.

Deel dit artikel