Populaire zoekopdrachten

Overzicht Mobiel

De Samsung Galaxy S8 (+) is gelanceerd!

29-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
29-03-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Voor de lancering van de Samsung Galaxy S8 mocht ik samen met een groep T-Mobile collega’s meekijken met het Unpacked event in New York! In dit artikel heb ik de meest in het oog springende updates beschreven. Als fanatiek iPhone gebruiker voelde ik me een beetje een indringer, maar toen de pizza’s eenmaal op tafel stonden was dat gevoel vrij snel verdwenen.  Ik was net zo benieuwd naar het nieuwe toestel als iedereen. Officieel wist niemand op dat moment nog dat hij de S8 (+) ging heten. Maar gezien zijn voorgangers konden we dat toch wel met zekerheid zeggen!

Enthousiast? Bestel jouw Samsung Galaxy S8(+) dan alvast in onze shop!

Start

Qua timing zit het wel goed bij Samsung. Om klokslag 17.00 uur werd de lancering afgetrapt met een pakkende video waarin de filosofie van Samsung centraal stond. Vervolgens werd de president van het bedrijf hartelijk verwelkomd door de mensen in de zaal. Op zijn beurt verwelkomde hij  de mensen die ‘aanwezig’ waren vanuit Londen.

Op het moment dat hij de “new phone: unboxed” introduceerde werd een film gestart waarbij direct het grote scherm (over de gehele breedte) van het toestel opviel. De naam: Galaxy S8 en Galaxy S8 +!

Infinity Display

Vervolgens werd Justin Denison geïntroduceerd om het Infinity Display toe te lichten. Volgens Samsung gebruiken we al jaren hetzelfde ‘boxed’ beeldscherm op het device wat zo’n groot deel van ons leven bepaalt. Door het scherm over praktisch de gehele voorkant van het toestel te plaatsen wordt het als het ware ‘unboxed’. De mogelijkheden van multitasken worden zo nog groter en het wordt nóg aantrekkelijker om entertainment te ervaren. Als kers op de taart mag Samsung zich de eerste eigenaar noemen van een smartphone met een Mobile HDR display.

Door het grote scherm lijkt er minder ruimte te zijn voor de ‘knoppen’ die normaal onderaan het toestel geplaatst zijn. Deze knoppen zijn nu geïntegreerd in het display! Ook leuk: Samsung heeft een transparante cover ontworpen waardoor je je display kunt blijven gebruiken, terwijl het wel goed beschermd is!

Bixby

Er gingen al langere tijd geruchten over de nieuwe manier van stemgestuurde interactie die Samsung vandaag zou gaan introduceren. Samsung zegt dat jouw smartphone zich aan jou moet aanpassen en niet andersom. Daarom wordt vandaag Bixby geïntroduceerd!

Bixby gaat stemgestuurde interactie beter en slimmer maken door de samenwerking tussen de commando’s en de actie op het scherm te combineren. Zo kun je een route opzoeken in Maps en zeggen: ‘Bixby, capture this”. Bixby legt dan vast wat er op het scherm wordt weergegeven zodat jij je route met een contact kunt delen.
Bixby gaat shoppen ook een stuk makkelijker maken! Je hoeft alleen maar je camera te richten op een item dat je wilt hebben en Bixby gaat dan op zoek naar een partner die dat item aanbiedt!

Updates

De update van de camera werd al snel verlegd naar de camera aan de voorkant van het toestel. Deze heeft 8 megapixels en heeft gezichtsherkenning voor de beste selfie! Het ontgrendelen van je smartphone kan nog steeds met je vingerafdruk of de welbekende code op het display. De vingerafdruk wordt nu echter aan de achterkant ‘gelezen’. Aan de voorkant kun je gebruik maken van een iris scan of zelfs gezichtsherkenning om toegang te krijgen tot je smartphone. Unieker dan jouw gezicht wordt het natuurlijk niet en hiermee dagen ze de concurrentie zeker uit op het gebied van smartphone-security!

Gear VR / Gear 360

Ook de Gear VR is voorzien van een update met de nieuwe Motion-sensing controller. Met die vernieuwing kun je als het ware in een zombie-apocalypse film stappen en zelf het gevecht aangaan in plaats van alleen om je heen kijken!
De kleine Gear 360 is nu geplaatst op een klein handvat wat het makkelijker maakt om beelden vast te leggen. Daarnaast kun je met diezelfde camera ook live video delen. Als klap op de vuurpijl was er een klein Oprah Winfrey moment toen iedereen in de zaal een nieuwe Gear 360 mee naar huis mocht nemen!

DeX

Met DeX dicht Samsung het gat tussen je smartphone en je dekstop. Samsung heeft een een goed uitziende interface ontwikkeld die de gebruiker de mogelijkheid geeft om alle functionaliteiten van de Galaxy S8(+) te gebruiken op een normale desktop. Je hebt er wel een adapter voor nodig die een beetje doet denken aan de wireless chargers die nu al bestaan.

Conclusie

Afgaande op het design krijgt Samsung echt een groot compliment! Met de S7 Edge kregen ze het natuurlijk al voor elkaar om een baanbrekend display op de markt te brengen. Ze tonen met de S8(+) aan nog lang niet uitontwikkeld te zijn en dagen de concurrentie uit om met minimaal hetzelfde te reageren. Veel van de innovaties aan de binnenkant van het toestel moeten hun kwaliteit nog gaan bewijzen. Ik kan me echter goed vinden in de uitspraak dat ze met dit toestel een stap dichter zijn gekomen bij ‘Mobile Life’. Waar ik met veel interesse naar uitkijk is de integratie met de Health applicatie. Samsung wil daarmee de barrière om naar de dokter te gaan verbreken. Ik moet echter nog zien hoe dit te rijmen is met het hele privacy vraagstuk. De toekomst zal het leren…

 

Deel dit artikel