Populaire zoekopdrachten

Overzicht Innovatie

Langzaam internet door veel apparaten tegelijk online in huis? Zo los je dat op!

23-01-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-01-2020 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hoeveel apparaten zijn in jouw huis inmiddels verbonden met het internet? Als je de optelsom maakt kom je al snel op een flink aantal. Ga maar na: In een gemiddeld gezin gaat het al snel over vier of vijf smartphones, wat tablets en een aantal laptops of computers.

Tel daar bij op dat steeds meer (huishoudelijke) apparaten verbonden zijn met het internet (Internet of Things). Denk aan je slimme weegschaal, lampen, speakers, printer of beveiligingscamera. Al deze verbonden apparaten zorgen ervoor dat je internetsnelheid flink achteruit kan gaan.

Waarom je internet langzamer wordt

Oude routers zijn niet berekend op al deze nieuwe apparaten die je via jouw thuis-wifi wil verbinden met het internet. Dit komt doordat je router elk apparaat een eigen IP-adres toekent, en op zeker moment zijn het aantal beschikbare IP-adressen simpelweg op.

Op dat moment merk je dat je wifi-verbinding op de laptop het niet meer doet, of heel langzaam wordt. Vaak helpt het om je wifi even aan of uit te zetten. Je router kent je laptop dan een nieuw IP-adres toe, waardoor je internet het weer doet.

Oplossing langzaam internet door veel apparaten online

Herken je het probleem en wil je hier graag van af? Investeer dan in een goede oplossing. Om te beginnen je router. Hoe oud is dit apparaat en is het mogelijk aan vervanging toe? Nieuwe routers zijn veel beter in staat om tientallen devices tegelijk online te hebben. De beste oplossing is dus het vervangen van je huidige router.

Heb je nog steeds last van een trage verbinding omdat veel huisgenoten of familieleden tegelijk online zijn? Bijvoorbeeld omdat iedereen tegelijk muziek, films of games aan het streamen is?

Dan biedt een glasvezelverbinding mogelijk een oplossing. Glasvezel internet is met een snelheid tot aan 1 Gbit/s de snelste internetverinding voor in huis van dit moment. Het is bijna 10x zo snel als een standaard ADSL verbinding. Daarnaast heeft glasvezel een net zo snelle upload- als download snelheid, en deel je de aansluiting niet met je buren. Ook als de hele buurt veel aan het streamen is gaat je internetsnelheid niet omlaag. De ideale oplossing voor een dichtbevolkte wijk of een huishouden met veel apparaten dus. En ook wel zo veilig.

Deel dit artikel