T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

5 goede LEGO apps voor game- en bouwplezier LEGO app
Overzicht Entertainment

5 goede LEGO apps voor game- en bouwplezier

22-12-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
22-12-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

LEGO is al meer dan zeventig jaar fantastisch speelgoed voor jong en oud. Het spelen met de blokjes en vanuit je eigen fantasie van alles bouwen blijft een feest. Dat kan nu ook via je telefoon of tablet! Dit zijn vijf uitstekende LEGO apps om mee te bouwen of de LEGO wereld in een game te beleven.

LEGO app

LEGO Builder

Heb je ergens op zolder nog een hele doos liggen met oude instructieboekjes voor je LEGO sets? Met de LEGO Builder app kun je die eindelijk weggooien. Zoek je set op in de complete catalogus en vanuit de app krijg je dan stap voor stap de bouwinstructies. Ben je met zijn tweeën aan het bouwen? Als je beiden de app hebt, de één bijvoorbeeld op zijn Samsung Galaxy S23 en de ander op een iPad, kun je allebei op een andere pagina aan de slag gaan en zo los van elkaar elementen bouwen. En als die dan klaar zijn, zet je ze bij elkaar en ga je verder.

Naast minder vergeelde en verkreukelde boekjes, heb je het voordeel dat je interactief naar de bouwinstructies kan kijken. Is iets niet helemaal duidelijk? Zoom in op de instructie of draai haar rond, zodat je echt precies ziet waar dat ene blokje geplaatst wordt.

 

App image
LEGO® Builder
Rating starRating starRating starRating starRating star

Build & play with easy-to-use LEGO® guides: packed with challenges & adventures!

Download deze app hier

LEGO Life

LEGO Life is een leuke app voor als je kind dol is op LEGO. Je kind kan daar creaties delen met vriendjes. Fijn is dat alle beelden vooraf worden gecheckt door moderators. Zo is LEGO Life altijd een fijne plek voor je kind. Communiceren gaat vrolijk via verschillen emoji’s.

App image
LEGO® Life: kid-safe community
Rating starRating starRating starRating starRating star

LEGO® City fans welcome! Explore fun content for all your favorite LEGO® sets.

Download deze app hier

Brickit

Brickit is de ideale LEGO app voor iedereen die een bak met LEGO heeft en niet weet wat te bouwen. Dit is een app die gemaakt is door fans. Met de app maak je een foto van de bak met LEGO die je hebt. Een telefoon met een goed camerasysteem, zoals de iPhone 14 geeft je een beter beeld van wat je hebt in je bak. Vervolgens wordt de foto door de app gescand en leert hij welke blokjes je bezit. Daarna krijg je een aantal keuzes om je blokjes om te toveren naar een bouwwerk.

Verwacht overigens niet complete kastelen in elkaar te zetten. Met Brickit maak je kleine creaties van een aantal blokjes. Denk dan aan wat dieren of een robot. Leuk om een middagje mee te spelen.

App image
Brickit
Rating starRating starRating starRating starRating star

Scan, choose, create!

Download deze app hier

LEGO Legacy: Heroes Unboxed

Wil je een leuke LEGO game spelen? Met LEGO Legacy: Heroes Unboxed heb je een goede keuze. Deze free-to-play game kwam een paar jaar geleden uit, maar is nog altijd de moeite waard om te spelen. Dit Engelse spel heeft een leuke verhaallijn met verschillende inside jokes en iconische figuren uit de wereld van LEGO. De game kent ook multiplayeropties. Ideaal met onbeperkt internet .

LEGO Tower

De laatste leuke LEGO app is LEGO Tower. Daarin bouw je je eigen LEGO flat. Er zijn verschillende appartementen en bedrijven die je plaatst in je flat. Zo kunnen jouw minifigurines daar leven, werken en spelen. Er wordt gaandeweg geld verdiend en daarmee speel je nieuwe dingen vrij. Er zijn meer dan 700 minfigurines, 13 voertuigen en 103 verdiepingen om vrij te spelen. Heerlijk voor de donkere dagen.

App image
LEGO® Tower
Rating starRating starRating starRating starRating star

Build and operate your own LEGO Tower!

Download deze app hier

Wil je nog meer mooie avonturen beleven? Met Minecraft heb je een LEGO ervaring, maar dan in een game. Hier vind je heel wat handige Minecraft tips.

Deel dit artikel