Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Met Lego kun je je eigen zelfstrikkende sneaker maken

06-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-02-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Samen met het hoverboard, is de zelfstrikkende schoen hét item uit Back to the Future waar mensen het meeste interesse in lijken te hebben. De afgelopen jaren hebben daarom verschillende startups en grote bedrijven geprobeerd een zelfstrikkende schoen te maken. Nike heeft hem uiteindelijk ook echt op de markt gebracht: de Nike HyperAdapt 1.0.

De HyperAdapt is echter geen sneaker die je even voor de lol koopt. Hij kost namelijk 720 dollar (zo’n 670 euro). Gelukkig blijken er ook goedkopere oplossingen. Vimal Patel, een industrieel ontwerper, veranderde namelijk een oude sneaker in een zelfstrikkende variant met behulp van Lego.

Wat hij eigenlijk heeft gedaan is een constructie bouwen aan de zijkant van de schoen, waar je de veters aan kunt bevestigd. Via een motortje kun je de veters naar beneden trekken (hij rol ze eigenlijk op), waarmee je de schoen straktrekt. Toegegeven: heel praktisch is de constructie van Lego aan de buitenkant van je schoen niet, maar uniek en tof is het zeker wel!

Deel dit artikel