Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Ook Lenovo komt met eigen goedkopere VR-bril

03-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Lenovo heeft zijn eigen VR-bril gepresenteerd. De Chinese hardwarefabrikant volgt daarmee zijn concurrenten die ook inzetten op headsets voor virtual reality, zoals Sony en HTC. Het gaat volgens The Verge echter nog wel om een prototype. De fabrikant wil een VR-bril maken die lichter is dan de HTC Vive en ook nog eens goedkoper is.

De bril moet, naast virtual reality, ook augmented reality kunnen ondersteunen, schrijft Engadget. Daarbij bevindt de gebruiker zich niet in een compleet anderee wereld, maar worden virtuele objecten verweven in de echte wereld. Om dat mogelijk te maken, zitten er twee camera’s op de bril.

De bril is met 350 gram ook een stuk lichter dan twee groter spelers op het gebied: de Oculus Rift (450 gram) en HTC Vive (550 gram). De PlayStation VR weegt ongeveer 365 gram.

Binnen virtual reality zal het mogelijk zijn om apps uit de Windows Store te draaien. Microsoft heeft eerder speciaal een platform voor dit soort brillen ontwikkeld, zodat andere fabrikanten er ook gebruik van kunnen maken. Je kunt dan bepaalde applicaties in een theaterachtige setting bekijken. Hoe duur de VR-bril van Lenovo precies gaat worden, heeft het niet bekendgemaakt. Wel zegt het bedrijf dat het tussen de 300 en 400 dollar gaat zijn.

Wil je de VR-bril van Lenovo bekijken? The Verge en Engadget hebben de foto’s.

https://twitter.com/vladsavov/status/816186003471810560

Deel dit artikel