Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Iedereen kan leren programmeren met Swift Playgrounds van Apple

19-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
19-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Apple’s initiatief om iedereen, en met name kinderen, enthousiast te maken om te leren programmeren is nu beschikbaar. Swift Playgrounds is namelijk vanaf nu voor iPads te downloaden in de App Store. Met deze gratis app leer je de basisbeginselen van Apple’s programmeertaal Swift, die wordt gebruikt om apps te bouwen.

Op een speelse manier kun je wezentjes commando’s geven om zich door een wereld te laten manoeuvreren, waardoor je een eerste introductie hebt van hoe programmeren werkt. Je hoeft gelukkig niet teken voor teken in te voeren: het toetsenbord geeft zelf suggesties voor commando’s die je kunt invoeren.

Later heb je de mogelijkheid om met verschillende functies van de iPad aan de slag te gaan, bijvoorbeeld de gyroscoop (waarmee de tablet weet of hem rechtop houdt of gekanteld hebt). Deze uitdagingen worden langzamerhand steeds aangevuld. Omdat de app het scherm verdeelt in twee delen, heb je altijd een direct overzicht van de invloed die jouw geschreven code heeft op de digitale wereld van Swift Playgrounds.

Op die manier wil Apple het leuker maken om zelf functies te bouwen en bugs op te sporen en zo de programmeertaal te leren begrijpen.

swift-playgrounds2

Deel dit artikel