T-Mobile blog Founders blog
leuke telefoonachtergronden mobiel leuke telefoonachtergronden
Overzicht Mobiel

Zo vind je leuke achtergronden voor je telefoon

08-02-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
08-02-2023 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je je smartphone een nieuwe look geven? Dat kan gemakkelijk met een mooie wallpaper. Op het internet staan een heleboel plaatjes die je als achtergrond kunt instellen. Van foto’s van landschappen tot vrolijke kunstwerken. Waar je leuke achtergronden voor je telefoon vindt? We vertellen het je!

leuke telefoonachtergronden tips

Waar vind je leuke achtergronden voor je telefoon?

Of je nu een mooie achtergrond voor je iPhone of voor je Samsung zoekt. Er bestaan heel veel verschillende websites en apps waar je leuke wallpapers kunt vinden. We zetten er vijf van de beste op een rij.

Mooie telefoonachtergronden via Zedge

Dieren, designs, landschappen, auto’s. Zedge heeft wallpapers van elk thema. Je vindt in deze app meer dan 11.000 mooie telefoonachtergronden. Zelfs video wallpapers! Dit zijn achtergronden die live bewegen op het scherm van je telefoon. Heb je een leuk exemplaar gevonden? Dan kun je deze gelijk downloaden en instellen op je mobiel. De achtergronden van Zedge zijn gemaakt door verschillende creators en altijd in de hoogste kwaliteit.

App image
ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones
Rating starRating starRating starRating starRating star

Millions of free background wallpapers, ringtones, alarm & notification sounds

Download deze app hier

Handgemaakte telefoonachtergronden via Backdrops

Wil je echt een originele telefoonachtergrond? Via Backdrops vind je honderden wallpapers die met de hand zijn gemaakt. Elke dag worden er nieuwe creaties toegevoegd, die je gemakkelijk kunt downloaden naar je Android telefoon. Extra leuk: je kunt ook zelf een creatie uploaden. Wie weet loopt straks iedereen met jouw achtergrond op z’n scherm!

App image
Backdrops – Wallpapers
Rating starRating starRating starRating starRating star

Je favoriete wallpaper-app. Mooie, originele achtergronden die inspireren.

Download deze app hier

Ook handig voor nieuwe telefoonachtergronden: Pinterest

Ook op Pinterest kun je een heleboel mooie achtergronden voor je mobiel vinden. Typ in de zoekbalk ‘achtergrond’ of ‘wallpaper’ in en er poppen gelijk een heleboel resultaten op. Wil je een achtergrond die perfect is afgestemd op je smartphone? Vul dan ook het type telefoon in de zoekbalk in, zoals ‘iPhone 14’. De meeste wallpapers die worden getoond passen dan perfect op je scherm.

App image
Pinterest
Rating starRating starRating starRating starRating star

Eén bestemming voor een wereld vol inspiratie.

Download deze app hier

Zelf een leuke achtergrond voor je telefoon maken

Geen passende wallpaper gevonden? Je kunt er ook zelf een maken. Via Canva creëer je zelf een mooie achtergrond voor je iPhone of Android telefoon. Selecteer het juiste formaat en design je wallpaper precies zoals jij dat wilt. Je kunt afbeeldingen inladen, stickers toevoegen en zelfs filters of effecten selecteren. Zo geef je je telefoon echt een persoonlijke look.

App image
Canva: Design, Photo & Video
Rating starRating starRating starRating starRating star

Your background remover, photo editor & video editor

Download deze app hier

Gratis beeldbank: Unsplash

Zoek je een prachtige foto van je favoriete stad? Unsplash is het overwegen waard. Dit is een gratis beeldbank met miljoenen foto’s. En daar kun je ook mooie telefoonachtergronden vinden. Er zijn verschillende categorieën om in te zoeken. Maar het is ook mogelijk om via het zoekveld iets specifieks te vinden. Een nachtfoto uit Amsterdam of een luchtfoto van Central Park is zo gevonden en op je telefoon gezet.

App image
Unsplash – Wallpapers
Rating starRating starRating starRating starRating star

★ Over 3M+ free high-res images brought to you by the world’s of photographers.

Download deze app hier

Stel je favoriete achtergrond in

Heb je de perfecte nieuwe achtergrond gevonden? Dan is het tijd om die in te stellen. Hoe je dat doet, verschilt per telefoon. Voor de iPhone werkt het weer net iets anders dan voor een Android telefoon. Hier lees je hoe je de achtergrond van je telefoon kan veranderen.

Deel dit artikel