Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

LG G4: unieke benadering smartphone met echt leer

01-05-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-05-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Eind april werd in Londen de LG G4 gelanceerd, het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant waar een unieke twist aan is toegevoegd. De backcover is ook te verkrijgen met een echte lederen afwerking, uniek en catchy! Ik was aanwezig bij het evenement in Londen en heb daar mijn eerste ervaringen met dit high-end-device kunnen opdoen.

LG G4

Voor de LG G4 zijn de verwachtingen hooggespannen, de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft de ambitie uitgesproken om 12 miljoen exemplaren te verkopen van dit vlaggenschip. Laten we het toestel eerst eens qua specificaties bekijken: hij draait op de Snapdragon 808 in combinatie met 3 GB werkgeheugen. Een interessante keuze van LG om niet voor de veelgebruikte Snapdragon 810 te gaan zoals in de HTC One M9 of LG Flex 2, maar de reden ligt naar alle waarschijnlijkheid in de issues met oververhitting die mogelijk kunnen optreden. Dit wordt echter niet bevestigd, maar alle pijlen wijzen in die richting. Verder zien we in de nieuwe LG G4 ook een 16 megapixel-camera aan de achterzijde waar veel aandacht aan is besteed. De kleuren zouden nog beter zijn en er moet meer licht opgevangen worden met het f/1.8 diafragma dat gebruikt wordt. Ook is er laser focus, Optical Image Stabilisation (OIS) aanwezig en is er een speciale manual mode voor fotografen waarmee bestanden onder andere als RAW-formaat opgeslagen kunnen worden. Om het rijtje met specificaties compleet te maken: opslag begint bij 16GB, een 5,5 inch QuadHD-scherm en Android 5.1.

20150428_172605

Wat kan de LG G4 op papier?

Nu is dat natuurlijk leuk, al die droge specificaties, maar wat heb je er allemaal aan? Ik heb het toestel een uurtje in mijn bezit gehad om te ervaren hoe goed (of juist niet) de G4 in elkaar zit. Er zijn verschillende versies van de G4, een plastic achterkant in meerdere kleuren en de in het oog springende leren variant met een stiksel in het midden. Zoals te verwachten rende iedereen naar leren versie, dus het was een uitdaging om er één te bemachtigen, maar dat is gelukt. De bruine, leren LG G4 voelt stevig aan, ziet er goed uit en het leer voelt kwalitatief hoogwaardig aan. Nu is het gebruik van leer natuurlijk enigszins een gok, hoe gaat dit zich houden op de langer termijn, hoe gaan de krassen eruit zien, dus daar heb ik zelf wel nog vraagtekens bij. Persoonlijk kan ik ‘gebruik leer’ wel waarderen, maar heb dit nog nooit mogen ervaren op een smartphone. De eerste indruk van deze unieke design-keuze van LG is positief en ik hoop dat dit op de lange termijn ook zo zal blijven.

Camera: ik hou van laser focus

De camera van de G4 is veel werk en aandacht aan besteed, nadat we ons een ik me een weg gebaand heb door alle marketingtermen was het tijd om de camera ook daadwerkelijk te testen. Ik moet hierbij aangeven dat ik zelf erg enthousiast ben over de camera van de LG G3 en dan vooral hoe de laser focus werkt om scherp te stellen op bepaalde punten of voorwerpen. Ook de G4 beschikt hierover en ik klaag niet, ook deze werkt zoals het zou moeten. De lichtomstandigheden in de demoruimte waren niet ideaal (en dat is misschien wel goed) en ook de foto’s die we hier maakten hadden heldere, duidelijke kleuren en gaven een prettige weergave van de werkelijkheid. Om een camera (en toestel) echt te doorgronden heb je wel meer tijd nodig, maar ook hier, de LG G4 levert een goede eerste indruk.

20150428_171723

Scherm, prestaties en software

Dan hebben we natuurlijk nog de prestaties van de Snapdragon 808, dit is één van de lastigste onderdelen om te beoordelen op een dergelijke korte termijn, maar er waren geen merkbare vertragingen, waardoor ik hier voorlopig niets op aan te merken heb. Het scherm was helder, is een verbetering ten opzichte van de LG G3 vooral op het gebied van helderheid en voor de kleur rood komt er goed uit. Met de software (LG UX 4.0) probeert de fabrikant het op Android 5.1 gebaseerde systeem nog persoonlijker te maken en er zijn wat kleine aanpassingen gedaan aan het uiterlijk. We zien relatief weinig Material Design-elementen terug zoals Google die beschreven heeft voor de Lollipop-update, maar dit geeft wel weer een eigen gezicht aan het geheel. Over de gehele linie heeft LG een interessant toestel neergezet en vooral de lederen achterkant zorgt ervoor dat er genoeg aandacht is voor het toestel. Vanaf eind mei ligt de LG G4 in de winkels met een adviesprijs vanaf € 649 (vlakke achterzijde) of € 699 (leren variant).

De trip naar Londen vanuit LG was erg goed georganiseerd, we sliepen letterlijk achter de event-locatie, de vluchten waren op handige tijden en ook nog eens op tijd, de transfer ging soepel. Oh ja, ik heb ook heerlijk gegeten, dus ben je in Londen, hou je van lekker vlees, dan is Barbecao zeker een aanrader. Al met al een prettige perstrip, op naar de volgende!

Video: eerste indrukken LG G4

 

Deel dit artikel