Populaire zoekopdrachten

lg g5
Overzicht Geen categorie

LG G5: toptoestel met verwisselbare batterij en geweldige uitbreidingen

19-03-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
19-03-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op zondag 21 februari kondigde LG op het Mobile World Congress zijn nieuwe vlaggenschiptoestel aan: de LG G5. Tijdens een indrukwekkende presentatie toonde LG niet alleen zijn de G5, maar liet het ook een eerste indruk zien van alle ‘Friends’, waaronder een 360 Cam. Ik vertel je er alles over.

De LG G5: full metal met vervangbare batterij

De LG G5 heeft een compleet vernieuwd design gekregen. Hiermee heeft LG een compleet andere weg ingeslagen. Het toestel is nu full-metal, wat erg prettig in de hand ligt. Daarnaast heeft LG ook een speciale manier gevonden om de batterij toch uit het toestel te kunnen verwijderen en dus ook zelf te vervangen. Hiermee is LG echt uniek in de markt van ‘full-metal’ telefoons.
Dit biedt ruimte voor andere functionaliteiten. De ‘slide-out-battery’ zorgt er namelijk voor dat het ook mogelijk is om extra modules te koppelen aan je telefoon, bijvoorbeeld voor de camera of voor een betere geluidskwaliteit. Daar lees je later in dit blog meer over.

wideangle

De camera van de G5: 16 megapixel én wide-angle

Er is een opvallende verbetering aan de LG G5: de toevoeging van de ‘wide-angle’ lens. Naast de verbeterde camera van 16 megapixels voor je normale foto’s, is deze 8 megapixel-camera toegevoegd voor foto’s met grote kijkhoek. Je hele voetbalteam op de foto krijgen is normaal erg lastig. Met de nieuwe extra lens kun je foto’s maken van tot wel 135 graden. Dit brede gezichtsveld is zelfs meer dan wat je kan zien met je eigen ogen. Bekijk het verschil eens met andere toestellen: in het midden zie je de LG G5.

wideangle-2

Ook heeft LG de front-camera, voor het maken van o.a. selfies, verbeterd. Deze beschikt nu over een 8-megapixel camera.

LG G5 & Friends: breid je smartphone uit

Ja, LG heeft aardig wat ‘Friends’ gepresenteerd in Barcelona. Kort en krachtig zal ik beschrijven wat deze uitbreidingen kunnen en waar deze handig voor zijn. Coole gadgets zijn het in ieder geval, maar voegen ze ook wat toe?

cameramodule

Camera module ‘LG CAM Plus’

Persoonlijk vind ik de cameramodule erg handig: met deze module is het door de knoppen en het zoomwieltje eenvoudiger om goede foto’s te maken. Daarnaast beschikt deze camera-module ook over extra batterijcapaciteit, wat er voor zorgt dat de telefoon langer te gebruiken is voor het maken van goede foto’s of video’s. Laat je losse camerca dus in het vervolg lekker thuis van je vakantie of dagje weg, de LG G5 is hiervoor veel handiger.

LG 360 VR

De VR-bril van LG is echt super licht. Dit maakt hem prettig om te dragen. Daarnaast is het ook ontzettend gaaf om de ‘werelden’ in te gaan die nu beschikbaar zijn. Ik ben fan!

LG 360 CAM

Video’s of foto’s maken voor je eigen VR-bril? Dat kan met deze 360-cam. Handige toevoeging, maar in mijn ogen wel de minste van alle ‘Friends’.

LG Rolling Bot

De Rolling Bot is niet direct iets waar je van denkt: ‘dat is handig’. Na een demonstratie werd ik wel enthousiaster. Het is een klein balletje dat je met je LG bestuurt. Leg hem in je huis, en van afstand kun jij door de camera van het balletje zien wat daar gebeurt. Ook grappig om je kinderen of huisdieren in de gaten te houden.

LG Hi-Fi plus met B&O

De geluidskwaliteit van je smartphone(oortjes) is niet altijd goed. Daarom heeft LG de samenwerking opgezocht met Bang & Olufsen. LG heeft voor de G5 een module ontwikkeld, die je plaatst via de ‘slide-out-battery’.
Vervolgens is het mogelijk om de speciale oortjes op te zetten en te genieten van muziek in een betere geluidskwaliteit. Merk je dit? Ja, het is echt een beter geluid wat de muziek mooier maakt. Echt een must have voor de muziekliefhebber.

Conclusie: LG innovatief & vooruitstrevend

LG heeft met de LG G5 een nieuw product neergezet dat écht innovatief is. Een full-metal telefoon met een verwijderbare batterij? Deze heb ik nog niet eerder gezien. Qua specificaties is de LG G5 een super toestel. Een goede camera, genoeg werkgeheugen (4 GB) en een goede batterij (2800 mAH en verwisselbaar) zijn in mijn ogen de belangrijkste peilers van de G5. Je ziet het allemaal in de video die ik heb gemaakt in Barcelona:

LG G5 bestellen

Het toestel is te bestellen bij T-Mobile met een speciaal introductie aanbod: een LG G5 met 6 GB data, Onbeperkt bellen in NL & 120 minuten in de EU voor slechts 44,50 euro per maand!

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over de LG G5, laat hieronder een reactie achter. Ook help ik je graag als je vragen het over de G5.

Deel dit artikel