Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

LG G6: bijzondere smartphone gooit hoge ogen

27-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
27-02-2017 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona worden elk jaar weer veel nieuwe smartphones aangekondigd. Dit jaar heeft LG in Barcelona de G6 aangekondigd en wij waren aanwezig.

LG G6: de details
Met de LG G6 komt de fabrikant met een nieuw vlaggenschip en de specificaties zijn dan ook dik in orde. Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 821 in combinatie met 4GB geheugen. Dit zorgt ervoor dat alle apps, maar ook zwaardere games goed te spelen zijn op de G6.

https://youtu.be/841dtKrpz5U

Het scherm van de G6 is misschien wel het meest opvallende onderdeel van de smartphone: een heel groot gedeelte van de voorzijde bestaat namelijk uit scherm. Er zijn dus bijna geen schermranden meer: niet aan de zijkant, maar ook praktisch niet aan de boven- en onderzijde. Hier komt het 5,7 inch-scherm beter tot zijn recht en voelt de G6 veel kleiner aan de smartphones met een vergelijkbaar scherm. De beeldverhouding is 18:9 en het scherm heeft een resolutie van 2880×1440.

Aan de achterzijde vinden we twee 13 megapixel-camera’s die samen, maar ook afzonderlijk gebruikt kunnen worden. De normale camera maakt hoge kwaliteit foto’s zoals je dat gewend bent, maar daarnaast is een groothoekcamera aanwezig waarmee je meer kunt vastleggen op de gevoelige plaat. Je kunt inzoomen bij het fotograferen, waarbij naadloos tussen de twee camera’s geschakeld wordt.

 

Het toestel wordt van stroom voorzien door de 3300 mAh-accu en opladen gaat snel met QuickCharge 3.0. De LG G6 is stof- en waterdicht met een IP68-certificering. Dit wil zeggen dat deze tot minimaal 1,5 meter onder water kan, tot 30 minuten achter elkaar. Hierdoor hoef je je dus geen zorgen te maken over het WhatsAppen in de regen.

Over de veiligheid is ook nagedacht. De LG G6 is voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Qua software is er gekozen voor Android 7.0 Nougat, één van de nieuwste Androidversies op het moment van lanceren. Daarnaast is de toevoeging van Google Assistant opvallend. Deze slimme (spraak-)assistent kan (in het Engels) antwoord geven op veel vragen en helpen bij bijvoorbeeld het bedienen van smart home-apparaten.

LG G6: ervaringen
Natuurlijk zijn we ook aan de slag gegaan met de LG G6 en daarbij is het eerste wat opvalt natuurlijk het formaat. Voor een smartphone met een 5,7 inch-scherm is het zeker niet groot en ligt daarmee dus ook lekker in de hand.

De twee camera’s doen hun werk goed en het verschil tussen gebruik van een enkele en dubbele camera is goed zichtbaar, de hoek wordt veel groter. LG heeft met de G6 een nieuwe smartphone neergezet die de massa zal aanspreken. Dit onder andere door het strakke design en de high-end-specificaties.

De LG G6 is binnenkort verkrijgbaar bij T-Mobile. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel