Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

LG presenteert Airport Guide Robot die je op het vliegveld kan tegenkomen

09-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
09-01-2017 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Op ’s werelds grootste elektronicabeurs, CES, worden naast gadgets, auto’s en huishoudelijke apparaten ook een hoop innovatieve snufjes gepresenteerd, zoals robots. Denk aan deze schattige robot Kuri, bedoeld voor thuis. LG gooit het op een iets andere boeg. Het Zuid-Koreaanse bedrijf presenteerde een robot die bedoeld is voor vliegvelden.

De Airport Guide Robot is, zoals zijn naam doet vermoeden, een robotgids voor de vertrekhal. Je kunt je vliegticket bij deze wandelende informatiezuil laten scannen. Vervolgens vertelt het ding je van alles over je vliegreis: de locatie van je gate, je boardingtijd en zelfs wat voor  weer het is op de plek van bestemming. De robot heeft een groot scherm waarop hij zelfs de weg kan wijzen, maar als je wil kun je je ook door het apparaatje laten begeleiden. Hij mag alleen niet mee aan boord.

LG zegt tegen Engadget dat de eerste robot later dit jaar naar het vliegveld in Seoul komt. Of hij daarna ook in andere vliegvelden in de wereld zijn hulp gaat aanbieden, is nog niet bekend. Vermoedelijk zal de vriendelijke assistent voornamelijk zijn intrede doen in Azië. De robot spreekt tot nu toe namelijk alleen nog maar Engels, Chinees, Japans en Koreaans.

Deel dit artikel