T-Mobile blog Founders blog
liedjes herkennen apps manieren
Overzicht Mobiel

Liedjes herkennen: de beste apps voor je mobiel en thuis

03-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
03-11-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Hoor je een mooi nummer op de radio en wil je weten welk nummer het is? Je telefoon, tablet en computer kunnen liedjes herkennen. Dat kan met allerlei apps en op verschillende manieren. In dit blog lees je de beste én snelste opties.

liedjes herkennen apps

De beste apps die liedjes herkennen

Er zijn verschillende apps die liedjes herkennen. De beste staan hieronder.

Shazam

Shazam is heel goed in liedjes herkennen en in muziek scannen. Deze gratis app voor iOS en Android werkt met een druk op de knop. Daarna luistert hij via de microfoon. Op die manier hoort de app het nummer en zoekt hij het op in de database van Shazam. Daar vindt hij supersnel een match en wordt de naam van het nummer getoond. Heel makkelijk, heel snel! Ook fijn: de nummers die worden herkend, slaat ie meteen voor je op in een archief. Zo vind je achteraf nummers terug die je liet opzoeken door Shazam.

App image
Shazam
Rating starRating starRating starRating starRating star

Shazam herkent elk nummer in een paar seconden. Ontdek artiesten, songteksten, video’s en afsp…

Download deze app hier

SoundHound

SoundHound is een vergelijkbare app voor je iPhone of Android telefoon. Ook hiermee kun je liedjes herkennen met een druk op de knop. Is het nummer herkend? Dan toont SoundHound je meteen de lyrics. Handig voor de meezingers onder ons!

App image
SoundHound
Rating starRating starRating starRating starRating star

Herken muziek direct! Luister naar miljoenen gratis songs en video’s

Download deze app hier

Google Assistant

‘Hey Google, welk nummer is dit?’ Zomaar een vraag die je aan je slimme speaker kunt stellen. Of aan een Android telefoon, zoals de Samsung Galaxy A52s of Xiaomi 11T. Apparaten met Google Assistent kunnen ook liedjes herkennen. Bijvoorbeeld de Google Home speaker bij je thuis. Een kwestie van vragen en de slimme assistent spitst zijn oren. Daarna vertelt hij je welk nummer het is en vind je deze later terug in de Google Assistent app op je telefoon.

Muziek Herkenning

Muziek Herkenning is nóg zo’n slimme app om online nummers te herkennen. Met een druk op de knop zet je de Android app aan het werk. Zodra hij iets vindt, toont hij je meteen meer informatie over de artiest. Zoals een biografie en de beste nummers. Die kun je daarna meteen streamen via je abonnement op Spotify, Deezer en YouTube. De app heeft zelfs een party-modus ingebouwd die je telefoon omtovert tot disco. Natuurlijk met flitslichten op de maat van de muziek.

App image
Muziek herkenning
Rating starRating starRating starRating starRating star

Bepaal welk nummer je binnen enkele seconden luistert.

Download deze app hier

Musixmatch

Musixmatch is van huis uit een app om lyrics te zien tijdens het streamen van muziek. Maar de app kan ook liedjes herkennen. Met een druk op de knop achterhaal je de naam van het nummer en zie je de lyrics. Die toont Musixmatch op het juiste moment in het nummer. Ideaal om mee te zingen. Ook handig: je kunt de teksten live laten vertalen als je wilt weten wat de artiest zingt.

App image
Musixmatch lyrics
Rating starRating starRating starRating starRating star

Geniet van gratis gesynchroniseerde songteksten met muziek van Spotify

Download deze app hier

MusicID

MusicID doet in de basis precies hetzelfde als de andere apps. Je achterhaalt er supersnel een nummer mee. Het bijzondere aan MusicID is dat hij daarbij je locatie opslaat. Dit kun je dan meteen delen op Facebook of Twitter. Zo zien je vrienden waar je was toen je dat ene mooie nummer hoorde.

Direct vanuit je iPhone liedjes herkennen

Met de bovenstaande apps zie je supersnel de naam van dat leuke nummer dat je hoort. Maar het kan nog sneller. Op de iPhone zit Shazam tegenwoordig standaard ingebouwd. Dit betekent dat je de app niet meer hoeft te openen om hem te gebruiken. Vanuit het bedieningspaneel van je iPhone druk je op de Shazam knop. Perfect om nog sneller liedjes te herkennen.

Zo herken je liedjes op je iPhone met Shazam vanuit het bedieningspaneel:

  • Open de ‘Instellingen’ app.
  • Ga naar ‘Bedieningspaneel’.
  • Scrol naar beneden en zoek ‘Muziekherkenning’ op.
  • Druk links daarvan op het groene plusje.

De ‘Muziekherkenning’-functie staat nu in je bedieningspaneel. Hoor je een leuk nummer en wil je het identificeren? Zo pak je het aan.

  • Open het bedieningspaneel. Dit doe je door van rechtsboven het scherm naar beneden te vegen.
  • Druk op het logo van Shazam. Dit is een witte cirkel met daarin twee halve cirkeltjes die samen een ‘S’ vormen.

Liedjes herkennen door te neuriën of fluiten

Met de bovenstaande manieren herkent je telefoon supersnel een nummer dat nu te horen is. Maar wat als je te laat bent? Dan kun je het nummer neuriën of fluiten. Google Assistent kan op deze manier liedjes herkennen. Natuurlijk, het is niet zo waterdicht als via een app wanneer het nummer te horen is. Maar het is wel het beste alternatief als je het nummer niet meer weet.

Deel dit artikel