Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Life360: De ‘raak nooit meer je kind kwijt’ app

10-07-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
10-07-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ik ben een vader van 2 jongens. Een beginnende puber van 13 en een wervelstorm van 6. Kleine kinderen worden groot. Ze stappen op hun fiets en trekken de wijde wereld in. Onderweg naar school en naar hun vriendjes, langs grote doorgaande wegen, gevaarlijke kruisingen, door onschuldige parken, steeds een stukje verder. De veiligheid van die 2 jongens is voor mij erg belangrijk. Hoe mooi is het dan dat je tegenwoordig op ieder moment vrij makkelijk kunt zien waar je kind is. Is hij nog op school, in het park, op het hockeyveld of hangt hij nog in de stad?

Dat soort vragen hoef ik niet meer te stellen sinds we als gezin Life360 gebruiken. Een superhandige dienst waarin je de locatie van mensen kunt volgen die daar zelf toestemming voor geven. Life360 is een ideale ‘raak nooit meer je kind kwijt’ app.

Hoe werkt Life360?

Life360 is een mobiele app waarmee je de locatie van bijvoorbeeld je kind kunt volgen. De Life360 app, een smartphone en GPS, meer heb je niet nodig.
Ook op het web is de dienst erg handig. Naast alle mogelijkheden van de app krijg je hier zelfs een historisch overzicht van waar jij en je familieleden allemaal zijn geweest
Als je Life360 voor het eerst gaat gebruiken dan is het makkelijkst om mobiel te beginnen. Stel dat je deze dienst wilt gebruiken voor je gezin. Ga dan als volgt te werk:

  • Jij en de rest van het gezin download de Life360 app. Deze app is beschikbaar voor zowel Android, iOS als Windows. Dat is meteen een erg groot pluspunt want in de meeste gezinnen zijn smartphones met verschillende besturingssystemen aanwezig.
  • Je registreert jezelf en maakt bijvoorbeeld een familie groep aan. Binnen Life360 heet dat een cirkel.
  • Nadat alle gezinsleden zich hebben geregistreerd kun je ze toevoegen aan de familie cirkel
  • Vanaf dat moment kun je alle personen binnen deze cirkel volgen en kun je dus zien waar iemand is. De enige voorwaarde is dat ze hun smartphone bij zich hebben en het goed vinden dat je hun locatie kunt zien.

Nu is de locatie in veel gevallen natuurlijk voldoende. Het geeft een fijn gevoel dat je kunt zien dat je kind inderdaad nog op school is, of nog steeds bij de sportclub. Je kunt echter nog een stap verder gaan.

Places

Met Places kun je plaatsen definieren die je gezinsleden vaak bezoeken. Denk aan een school, je werkadres of de sportclub. Als je die plaatsen hebt gedefinieerd in de Life360 app dan kun je instellen dat je een pushnotificatie krijgt als een gezinslid deze locatie verlaat of er juist aan komt. Hoe handig!
Mijn vrouw heeft volgens mij de supermarkt als plaats ingesteld. Ik krijg namelijk vaak een bericht van haar om iets lekkers mee te nemen, precies op het moment dat ik langs de supermarkt rijd. Kan geen toeval zijn.

Privacy en zo

Natuurlijk krijg ik wel eens opmerkingen over met name de privacy. Ik hoor wel eens opmerkingen als “Volg jij je kinderen?”. Eigenlijk is het antwoord heel simpel. Nee, ik volg mijn kinderen niet. Wel weet ik waar ze zijn op het moment dat dat er toe doet. Vinden we dat vervelend? Nee, helemaal niet, dat voelt gewoon erg fijn.
Natuurlijk is het niet zo dat we de hele dag zitten te kijken waar de ander is. Dat gebeurt echt alleen als je iemand nodig hebt en je weet niet waar hij is of als mijn zoon nog steeds niet thuis is terwijl hij een half uur geleden zei dat hij er over 5 minuten is. Life360 heeft zich in dat soort situaties al heel vaak bewezen.

Nu is de oudste bijna 14. Het knopje om even niet gevolgd te worden heeft hij inmiddels gevonden. Gelukkig kan dat namelijk ook en dat is prima.

Download Life360 gratis

PlayStore-button

download-app-store

logo-windows-store

Deel dit artikel