T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

life360 ouderlijk toezicht
Overzicht Innovatie

Life360: makkelijke ouderlijk toezicht-app

30-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-08-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Nog even. En dan zit de zomervakantie er voor heel Nederland op. Jij gaat weer aan het werk, de kinderen gaan terug de schoolbanken in. Een nieuw schooljaar staat voor de deur. Waarin hun wereld weer een stukje groter wordt. Vind je het fijn om een oogje in het zeil te houden? Je kunt dan de telefoon, zoals die van Samsung, volgen via een tracking-app. Life360 is zo’n handige ouderlijk toezicht-app.

Wat is Life360?

Life360 is de ideale ‘raak nooit meer je kind kwijt’-app. Het is een ouderlijk toezicht-app waarmee je de locatie van je kind kunt zien op je eigen smartphone. Zo weet je waar je dochter of zoon is. Of zien jullie waar je kind diens telefoon heeft laten liggen. Ook handig als de telefoon kwijt is!

Hoe werkt de app?

Je installeert Life360 op je eigen telefoon en die van je kinderen of familieleden. In de app maak je een ‘cirkel’ aan, waaraan je jouw kinderen toevoegt. Je moet elkaar wel toestemming geven dat je elkaars locatie kan zien.

Handige functies om ouderlijk toezicht te houden

In Life360 zie je in een oogopslag de locatie van je zoon of dochter. Fijn wanneer zijn of haar wereld groter wordt en je niet altijd in de buurt wilt blijven. Een mooie basisfunctie van de app, maar Life360 heeft meer te bieden dan dat.

Places

Appen jij en je partner of de rest van de familie aan het einde van de middag altijd wie hoe laat thuis is om het eten op te zetten? En loopt dat helemaal in de soep als iemand even niet reageert? Life360 heeft een handige functie die dit vervangt: Places. Dit zijn plaatsen die je zelf aangeeft op een kaart. Bijvoorbeeld het kantoor van je partner. Wanneer de telefoon deze plek verlaat, stuurt Life360 andere familieleden live een melding. Zo weet je wanneer je partner op weg naar huis is. En of je dus het eten kunt opzetten. Hetzelfde kun je natuurlijk ook doen door de school van je kind toe te voegen.

Places kun je op slimme manieren inzetten. Bijvoorbeeld door de supermarkt als plaats in te stellen. Wanneer je partner daar naar binnenloopt, krijg jij dankzij de gps van de telefoon een melding. Zo kan je snel nog wat laatste boodschappenwensen doorgeven. Smullen!

Speelgebied kaderen

Wil je dat jouw kind niet ‘de grote weg’ over gaat? In Life360 kun je het gebied waar buiten gespeeld mag worden kaderen. Je kind ontvangt dan een melding als hij hieruit gaat. Zo kan je kind zonder zorgen buiten spelen en is het voor hem duidelijk waar hij wel en niet mag komen.

life360 app ouderlijk toezicht

Elkaar tegemoet lopen

In Life360 zit ook functie om elkaar tegemoet te lopen. Handig als jullie allebei buiten zijn. Of als je je kind wilt halen voor het avondeten en het gezellig vindt om een stukje samen te wandelen. De app toont op beide telefoons de te lopen route om elkaar te treffen.

Om hulp vragen

Life360 heeft een noodfunctie. Wanneer je die inschakelt, verstuurt de app naar iedereen in je cirkel een melding. Ook ingestelde noodcontacten op je telefoon krijgen bericht. Daarin staat de locatie en dat er sprake is van een noodgeval.

Iedereen houdt zelf de controle

Life360 is handig om van elkaar de locatie te zien. Maar wat als je dat even niet wilt? Iedereen kan op elk moment stoppen met het delen van de locatie. Handig als je kind al wat groter is, maar het voor hem nog wel handig is om te zien of jij thuis bent.

Je kunt Life360 gratis downloaden voor Android en iOS voor de iPhone. De basisfuncties staan gratis tot je beschikking. Die volstaan om de app te gebruiken om elkaars locatie te zien. Wil je alle functies gebruiken? Dan kun je een abonnement nemen.

App image
Life360: Find Family & Friends
Rating starRating starRating starRating starRating star

Uitgebreide abonnementen voor gezinsveiligheid voor een druk, modern leven.

Download deze app hier
Deel dit artikel