Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Entertainment

Makers van livestream-app Meerkat lanceren privé-app Houseparty

06-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
06-10-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ken je Meerkat nog? De app was zo’n anderhalf jaar geleden even heel populair omdat het livestreaming naar je smartphone bracht. Van die populariteit is weinig meer over: Meerkat kreeg te maken met stevige concurrentie. De app werd onlangs zelfs uit de app stores gehaald.

Maar de makers van de app zijn terug met een nieuwe app: Houseparty. Ook die app (iOS en Android) richt zich op livestreaming, maar in tegenstelling tot Meerkat deel je de streams niet met de hele wereld. In plaats daarvan maak je een groepschat aan, waarin iedere deelnemer zijn eigen livestream deelt.

Concurrentie

Meerkat was dé app van SXSW 2015, het grootste technologiefestival van de wereld. Livestreaming via een smartphone: dat wordt de toekomst, was toen het ding. Dat dachten onder meer Facebook en Twitter ook. Met name Twitter zette fors in op livestreaming door de overname van Periscope. Het sociale medium had natuurlijk al een heel groot platform om zijn streams aan te bieden.

Dat geldt ook voor Facebook, dat met Facebook Live de concurrentie aan ging met Meerkat. Ook via YouTube is het mogelijk om te livestreamen. Van de hype van SXSW was weinig meer over: de app werd vrijwel niet meer gebruikt. De makers hadden eerst nog de ambitie om de app weer tot leven te brengen, maar hebben nu dus besloten zich op een heel nieuw idee te richten.

Deel dit artikel