Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Logitech komt met kleurrijke knop om je smart home te bedienen

12-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
12-08-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wie zijn huis verbonden wil maken, winkelt meestal niet bij één fabrikant. Lampen haal je bij Philips, geluidsinstallaties bij Sonos en soms knutsel je zelf wat in elkaar met een Arduino. Het onhandige gevolg daarvan is dat je smartphone vol komt te staan met apps voor elk apart apparaat. Dat maakt het bedienen van je huis ongelofelijk onhandig. Daarom zetten veel fabrikanten in op afstandsbedieningen of centrale hubs die dat probleem wegnemen.

In de Verenigde Staten lanceert hardwarefabrikant Logitech nu zo’n product: de Pop Home Switch. Dat is een apparaat dat in feite niets meer is dan een knop die signalen kan versturen naar allerlei andere apparaten. Je kunt die schakelaar in je huis plaatsen drie verschillende opdracht meegeven. Bij één druk voert hij een taak uit, bij twee korte drukken een andere taak en als je hem langer ingedrukt houdt vormt hij de derde taak uit.

Het is ook mogelijk om meerdere apparaten binnen één taak te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld met één druk op de knop tegelijkertijd de lampen uitdoen, je deur vergrendelen en de robotstofzuiger aan het werk zetten. Dan worden die smart home-producten opeens echt handig!

De Pop Home Switch komt deze maand in de Verenigde Staten. Een starterspakket met basisbenodigdheden en twee knoppen gaat 100 dollar kosten. Wie meer knoppen wil, betaalt daarvoor 40 dollar per stuk.Naast een standaard wit of grijs is de knop ook te bestellen in de kleuren oranje-roze (afbeelding) en blauwgroen. Waarschijnlijk komt de knop later ook in ons land op de markt, maar een prijs of datum zijn nog niet bekend.

Deel dit artikel