Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Luchtvaartgroepen willen alle drones geregistreerd hebben

07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-09-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Tien Europese luchtvaartgroepen roepen samen op tot de eis om alle drones of onbemande vliegtuigjes te laten registreren. Volgens de groepen wordt het gebruik van de apparaten daarmee een stuk veiliger. Daarnaast willen ze dat overheden in Europa overal met regels komen en dat er campagnes gehouden worden om bezitters van drones bewuster te maken van het gebruik van hun onbemande vliegtuigjes.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

De snelle opkomst van dronetechnologie voor zowel recreatief als commercieel gebruik, heeft ervoor gezorgd dat in verschillende landen verschillende regels gelden. Zo moeten mensen die hun drone commercieel gebruiken in sommige landen een soort kenteken aan hun drone koppelen. Hobbyvliegers hoeven daar soms dan weer niet aan te voldoen. Het gebrek aan volledige regelgeving in sommige landen is volgens de luchtorganisaties gevaarlijk.

Met name het gebrek aan kennis over de regels zorgt volgens de luchtvaartgroepen tot gevaarlijke situaties. Mensen onderschatten volgens hen de technische mogelijkheden van hun drone en de veiligheidsrisico’s in bepaalde gebieden, zoals bij vliegvelden. Door alle drones verplicht te laten registreren, kunnen de eigenaars makkelijker verantwoordelijk gehouden worden voor wangedrag.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen willen de organisaties dat er een techniek ingebouwd wordt die het gebruik van drones in bepaalde gebieden, zoals bij vliegvelden of boven het centrum van een stad, onmogelijk maakt. Dronefabrikant DJI heeft al zo’n systeem.

Deel dit artikel