Wil je je kinderen uitleggen dat het belangrijk is om twee keer per dag tanden te poetsen, maar wil je daar zelf niet te veel tijd in steken? Goed nieuws: er is nu een tandenborstel die het ze spelenderwijs duidelijk maakt.

Tandenborstelproducent Kolibree heeft samen met Ubisoft een spel ontwikkeld om kinderen aan te moedigen hun tanden te poetsen. De game is gebaseerd op de Rabbids-franchise en is speelbaar in combinatie met een bluetooth-tandenborstel. Mocht je de Rabbids niet kunnen: dit zijn kleine konijnen die met elkaar communiceren in hun eigen taal en overal enthousiast over zijn. In het kort komt het erop neer dat ze vooral ‘BWAAAH’ roepen.

De tandenborstel van Kolibree maakt gebruik van bewegingssensoren om te zien hoe je ‘m gebruikt. Zo kan de borstel ook gebruikt worden als simpele game-controller, waarmee kinderen de Rabbids langs allerlei obstakels helpen in een game op hun telefoon. Ze scoren punten door verschillende delen van hun gebit goed te poetsen.

Klinkt dit als de ideale tandenborstel voor jouw kinderen? Er zit een klein addertje onder het gras: hij is een stukje duurder dan een normale tandenborstel. De Kolibree-tandenborstel en de Rabbids-game kosten samen 75 euro.