Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Manchester City neemt professionele FIFA-speler in dienst

07-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
07-07-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

FIFA maakt het mogelijk om in de huid te kruipen van je favoriete voetballers, maar met een beetje geluk scoor je binnenkort zelfs een echt contract bij een club in de Premier League. Manchester City heeft namelijk een professionele FIFA-speler vastgelegd. Het gaat om Kieran ‘Kez’ Brown, een Amerikaan die de Engelse club zal vertegenwoordigen bij eSports-toernooien en evenementen voor fans. Brown is niet de grootste naam in de FIFA-wereld, maar hij kan zeker een aardig virtueel balletje trappen.

Manchester City is niet het eerste team met een esports-talent op de loonlijst. West Ham United, FC Schalke 04 en Vfl Wolfsburg gingen de club al voor. Dat lijkt misschien vreemd, maar is het zeker niet. Vrijwel elke voetbalfan kent of speelt FIFA, dus het is voor clubs een unieke manier om met hun achterban in contact te komen.

Brown zal met Manchester City deelnemen aan grote toernooien, maar maakt ook YouTube-video’s voor de club. Daarnaast is het de bedoeling dat hij aanwezig is bij fanevents, waar iedereen het tegen hem op kan nemen tijdens een potje FIFA.

Tot dusver zijn er geen Nederlandse clubs die virtuele spelers onder contract hebben, maar gezien de groeiende interesse in esports zal daar waarschijnlijk snel verandering in komen.

Deel dit artikel