T-Mobile blog Founders blog
Mediaplayer met Android: wat is het en wat kun je ermee?
Overzicht Entertainment

Mediaplayer met Android: wat is het en wat kun je ermee?

01-07-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-07-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Wil je je televisie extra slim maken? Het kan met een mediaplayer met Android! In dit blog lees je wat het is, wat je ermee kunt en wat je ervoor nodig hebt.

Wat is een mediaplayer?

Een mediaplayer is een apparaat dat je aansluit op je televisie. Je kunt hier apps op installeren, zodat je die op het grote scherm van je tv kunt gebruiken. Er bestaan veel diverse mediaplayers met verschillende besturingssystemen. Zo ook met Android. Deze zijn betaalbaar, gebruiksvriendelijk en hebben veel mogelijkheden.

Wat kun je allemaal met een mediaplayer met Android?

Van series streamen tot het spelen van spelletjes: je kunt een heleboel met een mediaplayer met Android. Wij hebben de leukste mogelijkheden voor je op een rij gezet.

Gekochte films en series streamen naar je tv

Zin in een goede film? Of wil je juist een spannende serie kijken? Je kunt via een mediaplayer met Android gekochte films en series streamen naar je tv. Het werkt heel simpel: je slaat deze op je Android TV op en kijkt ze vervolgens op het grote scherm van je televisie.

Apps gebruiken

Ook kun je met een mediaplayer verschillende apps gebruiken. Denk aan: NPO om gemiste uitzendingen terug te kijken. Spotify om je favoriete muziek mee af te spelen. Of YouTube om video’s en vlogs te bekijken. Via Google Play ontdek je welke apps je allemaal kunt downloaden.

Tv-kijken en radio luisteren

Verder kun je ook tv-kijken en radio luisteren met een mediaplayer. Zo kun je met de T-Mobile TV App direct live Interactieve TV kijken. Daarna zin in wat goede muziek? Via apps als MyTuner Radio, RadioNED en Receiver luister je naar verschillende radiozenders via je televisie. Van Nederlandse hits tot de nieuwste popmuziek.

Spelletjes spelen

Nog iets leuks aan een mediaplayer met Android? Je kunt ook spelletjes spelen op je tv. Zoals het populaire Asphalt 8: Airborne, Crossy Road en Dead Trigger 2. Je kunt een controller kopen om deze te spelen, maar vaak ook de afstandsbediening of je telefoon hiervoor gebruiken.

Mediaplayer op Android

Goede mediaplayers met Android

Er zijn verschillende goede mediaplayers met Android. Welke moet je kiezen? We zetten een aantal mediaplayers en hun slimme functies voor je op een rij.

  • Nvidia SHIELD TV pro: deze mediaplayer heeft maar liefst 16 GB aan opslag, dat zelfs uitbreidbaar is. Hij speelt superscherpe beelden af in Ultra HD 4K. En hij wordt geleverd met een speciale afstandsbediening.
  • Chromecast Ultra: deze mediaplayer is compact, streamt beelden in een topkwaliteit van 4K en is te bedienen met je telefoon of tablet.

  • Xiaomi Mi Box S: deze mediaplayer is heel gebruiksvriendelijk, streamt beelden in 4K HDR en creëert levensechte geluiden via Surround Sound. Ook kun je hem met spraak via Google Assistant bedienen.

Wat heb je nodig voor een mediaplayer met Android?

Heb je een mediaplayer met Android in huis? Top, je kunt dan meteen aan de slag. Wat heb je ervoor nodig om deze goed te kunnen gebruiken? Het belangrijkste: snel internet, zoals Glasvezel. Zo kun je zonder te haperen de mediaplayer gebruiken. Ook als de rest van de buurt online is.

Deel dit artikel