Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Meerkat-bedenkers lanceren nieuwe app voor groepsvideochats

16-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
16-06-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Drie maanden geleden maakte Meerkat CEO Ben Rubin bekend dat het bedrijf de handdoek in de ring gooide en zich op andere dingen wilde focussen dan livestreaming. Meerkat ging ten onder door de concurrentie van Facebook en Twitter.

Rubin liet toentertijd aan Recode weten dat het bedrijf zich zou gaan richten op een groepsvideochat. De applicatie is zelfs al live en is te downloaden voor iOS en Android onder de naam ‘Houseparty’. De applicatie zorgt ervoor dat je met meerdere mensen tegelijk kan videochatten. Wanneer je een nieuwe chat aanmaakt, zorgt de app ervoor dat je een link krijgt, zodat je mensen kunt uitnodigen.

De applicatie is in stilte gelanceerd, maar heeft via Google Play al meer dan 100.000 downloads binnen gehaald. Het gekke is dat Meerkat zelf niet laat weten of zij achter de app zitten. In de app stores wordt Alexandar Herzick als developer genoemd. Of Houseparty daadwerkelijk populair wordt, is nog maar afwachten. Er zijn op dit moment al veel soortgelijke applicaties, zoals Airtime en Rounds. Daarnaast zal niemand opkijken als Facebook dezelfde service straks introduceert in Messenger en WhatsApp.

Op dit moment is de Houseparty-app nog in ontwikkeling en wordt er ook gewerkt aan een ‘prive chat’-functie. Je kunt de applicatie gratis downloaden in de Google Play Store of App Store.

Deel dit artikel