Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Geen categorie

Mercedes-Benz toont elektrische vrachtwagen eTruck

28-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
28-07-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Verschillende autofabrikanten zijn wereldwijd bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende en elektrische voertuigen. Een gewone auto is voor Mercedes-Benz blijkbaar niet genoeg uitdaging. Het bedrijf presenteerde onlangs zijn elektrische vrachtauto: de eTruck.

Ben je als ondernemer benieuwd naar de laatste innovaties op het gebied van productiviteit, technologie, groei en connectiviteit? Check dan Founders, onze zakelijke blog!

Het ding weegt 26 ton, maar is volgens de fabrikant enorm stil vergeleken met een dieselvrachtwagen. Bovendien stoot het ding niets uit. De drempel om elektrische vrachtauto’s te maken wordt volgens de fabrikant steeds lager omdat het goedkoper wordt en de technologie verbetert.

Desondanks wordt de eTruck nog niet de standaard in ons straatbeeld. Zo verwacht Mercedes-Benz dat de batterijduur tot 2025 nog eens extra gaat verbeteren. De kwaliteit van batterijen in 1997 tot dat jaar zou met een factor 2,5 verbeterd zijn,voorspelt de fabrikant. Uiteindelijk moeten de elektrische vrachtwagens ergens in de jaren 20 echt gemeengoed gaan worden.

Deel dit artikel