Populaire zoekopdrachten

t-mobile-default
Overzicht Innovatie

Bij een ongeval gaat ‘Pink Noise’ van Mercedes-Benz je gehoor beschermen

01-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-11-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Om onze onze fysieke gesteldheid bij een ongeluk te beschermen, hebben autofabrikanten verschillende maatregelen getroffen. Autogordels en airbags moeten ervoor zorgen dat de schade bij een ongeval zo beperkt mogelijk blijft. Maar hoe staat het met onze niet-materiële bescherming, zoals ons gehoor?

Een klap van metaal op metaal bij een ongeval kan namelijk flinke schade toebrengen aan je gehoor. Als een ongeluk onvermijdelijk is, kunnen de nieuwste auto’s van Mercedes-Benz zich daarop voorbereiden. Vermoedt het systeem van de auto dat er een harde knal aankomt, dan komt er zogenaamde ‘Pink Noise’ uit het speakersysteem. Door dit geluid moet de impact van de knal beperkt worden, waardoor je gehoor beschermd moet worden.

Pink Noise heeft een volume van ongeveer 80 decibel. De autofabrikant vergelijkt dat met het geluid dat je hoort als je langs een drukke weg staat. In de onderstaande video kun je het roze geluid zelf beluisteren. Het systeem is oorspronkelijk alleen beschikbaar in de Mercedes E-Classe.

Deel dit artikel