T-Mobile blog Founders blog
Mesh netwerk
Overzicht Thuis

Alle voordelen van een mesh netwerk

27-09-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
27-09-2022 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Heb je in huis een plek met een slechte wifi-verbinding? Met een mesh-netwerk los je op. En dat zonder allemaal kabels te trekken. We vertellen je wat een mesh-netwerk is en hoe je dat makkelijk aanlegt. Opzetten is zo gedaan.

Wat is een mesh wifi netwerk?

Met een mesh-netwerk is een type wifi-netwerk met meerdere verbindingspunten. Deze wifi-punten staan constant in verbinding met elkaar. Ze werken samen, zodat jij overal in huis een goed draadloos internet abonnement voor thuis hebt. Jouw apparaat schakelt automatisch over naar het punt met de beste verbinding.

Hoe werkt een wifi mesh-netwerk?

Bij een wifi mesh-netwerk sluit je de hoofd-router aan op je modem. Daarna plaats je in huis je wifi-punten die het signaal van de router oppakken en doorsturen. Zo heb je overal in huis goed bereik. Bijvoorbeeld: als je met je iPhone 14 vanuit de huiskamer naar zolder loopt, dan schakelt hij over op een wifi-punt met een beter bereik. Zonder dat je zelf iets hoeft te doen. De snelheid blijft gelijk en de internetverbinding stabiel.

De voordelen van mesh-wifi

Twijfel je over een wifi mesh-netwerk? Dit zijn een paar belangrijke voordelen.

Overal snel online zonder kabels

Bij het gebruik van een wifi mesh-netwerk heb je overal in huis een goede wifi-verbinding. En je hoeft geen kabels te trekken. Aanleggen is makkelijk. De hubs die je gebruikt, plaats je in het stopcontact. Daarmee wordt het wifi-signaal doorgestuurd. Met een mesh wifi netwerk blijft je verbinding stabiel hoog en heb je overal internet.

Altijd een stabiele internetverbinding

De hubs in een wifi mesh-netwerk staan altijd met elkaar in verbinding. Als je met een telefoon door het huis loopt, dan weet het netwerk waar je bent. Je wordt dan automatisch overgeschakeld naar het punt met de beste verbinding. Dit heet ook wel een multiroom systeem.

Makkelijk te installeren

Een mesh-netwerk is makkelijk te installeren. Je plaatst een wifi-punt in het stopcontact en drukt op de WPS-knop. Doe dat ook bij de router. De twee apparaten worden nu aan elkaar gekoppeld en je hebt een mesh-netwerk. Tip: plaats het wifi-punt eerst dicht bij de router in een stopcontact om de koppeling te maken. Wanneer de koppeling is gelukt, plaats je de het wifi-punt op de gewenste plek. De verbinding komt dan bij het aansluiten weer automatisch tot stand.

Mesh netwerk 2022

Het verschil tussen een mesh-netwerk en een wifi-versterker

Is een mesh-netwerk hetzelfde als een wifi-versterker? Nee. Een wifi-versterker of wifi-repeater stuurt het signaal door naar een plek waar de verbinding minder goed is. Maar de snelheid neemt af. Een wifi-versterker gebruikt de helft van zijn bandbreedte om het signaal te ontvangen. De andere helft wordt gebruikt voor het versturen. De snelheid halveert daardoor.

Met een mesh wifi netwerk heb je dat probleem niet. Daarmee blijft de internetsnelheid altijd even hoog en stabiel.

Zelf aan de slag

Wil je overal in huis en zelfs in de tuin een goede en stabiele internetverbinding? Leg dan zelf je mesh-netwerk aan. Dat is heel makkelijk. Met Wifi Plus van T-Mobile breid je jouw bestaande wifi-netwerk makkelijk en snel uit met één of meerdere wifi-punten. De perfecte wifi versterker. Zonder gaten te boren en je druk te maken om lastige instellingen. Voor slechts € 2,50 per maand. Makkelijk instappen!

Supersnel Glasvezel

Wil jij ook weten of jij Glasvezel van T-Mobile kunt krijgen?

Deel dit artikel