T-Mobile blog Founders blog
mesh-netwerk
Overzicht Thuis

Alles over een mesh-netwerk

07-04-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
07-04-2021 Leestijd: 2 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Overal in huis snel internet zonder allerlei internetkabels te hoeven trekken? Met een mesh-netwerk kan het. Lees hier alles over deze slimme draadloze technologie én waar je op moet letten.

Het is je vast weleens gebeurd. Op je kamer start je met het streamen van een film, maar het afspelen hapert continu. De reden? Een zwak wifi-signaal. Zeker met goed geïsoleerde woningen is het een behoorlijke uitdaging om overal in en om het huis voor een stabiele, draadloze internetverbinding te zorgen. De beste oplossing? Een mesh-netwerk. Lees snel wat het is, waarom dit de beste keuze is en waar je op moet letten.

Wat is een mesh-netwerk?

Een mesh-netwerk is draadloos internet voor thuis of kantoor. Het is een verzameling van draadloze wifi-modems die samen één wifi-netwerk vormen. Deze draadloze wifi-modems plaats je op verschillende plaatsen in huis. Zo heb je overal een sterk wifi-signaal en dus snel en stabiel internet.

Hoe werkt een mesh-netwerk?

Een mesh-netwerk heeft een hoofdmodem en aanvullende, kleine wifi-modems die je daarmee verbindt. De mesh-router verbind je via een kabel met internet. Dit kan ook gewoon je huidige router van T-Mobile zijn. Aanvullende draadloze wifi-modems vangen het internetsignaal van de hoofdmodem op en versterken deze. Zo heeft je wifi-netwerk een extra groot bereik zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid.

Het voordeel van een mesh-netwerk

Het fijne aan een mesh-netwerk is dat je overal in huis snel en stabiel internet hebt. Dit komt omdat de aanvullende, draadloze wifi-modems het bereik vergroten van het draadloze internet bij jou thuis. Dit heet ook wel mesh-wifi of multiroom-wifi.

Een ander voordeel van een mesh-netwerk is het gemak. De aanvullende wifi-modems installeer je draadloos. Het is een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en hij is klaar voor gebruik. Dat scheelt gedoe met het trekken van internetkabels door je huis. Die je dan vervolgens natuurlijk ook netjes wilt wegwerken. Met een mesh-netwerk blijft je dit bespaard en heb je dezelfde stabiele verbinding. Waar je in en om het huis ook bent!

mesh-netwerk voordelen

Het verschil tussen een mesh-netwerk en een wifi-versterker

Op het oog lijkt een mesh-netwerk misschien veel op het gebruik van een wifi-versterker. De verschillen zijn echter groot.

Met een wifi-versterker internet je in feite via een omweg. Het apparaatje vangt het wifi-signaal van je modem op en stuurt dit in de vorm van een ander netwerk door. Het belangrijkste daarbij: er gaat veel snelheid verloren bij het opvangen en doorsturen van het signaal. Vaak is internet via een wifi-versterker twee keer zo langzaam.

Een mesh-netwerk installeer je net zo makkelijk als een wifi-versterker. Je blijft internetten via hetzelfde netwerk. Slimme technologie weet precies wanneer welk modem van het mesh-netwerk jouw apparaat de snelste verbinding biedt. Zonder dat je het merkt stap je over op het andere modem. Internet via een mesh-netwerk is altijd even snel. Welk van de aangesloten modems je ook gebruikt.

Aan de slag! Een mesh-netwerk aanleggen

Ben je er klaar mee dat je op zolder geen stabiel internet hebt? En wil je ook achter in de tuin op je laptop een film streamen? Dan kun je aan de slag en zelf je mesh-netwerk aanleggen. Dit is heel makkelijk. Met Wifi Plus van T-Mobile breid je jouw bestaande wifi-netwerk makkelijk en snel uit met één of meerdere wifi-punten. Zonder gaten te boren en je druk te maken om lastige instellingen. Voor slechts € 2.50 per maand. Makkelijk instappen!

Supersnel Glasvezel

Wil jij ook weten of jij Glasvezel van T-Mobile kunt krijgen?

Deel dit artikel