T-Mobile blog Founders blog
mifi abonnement
Overzicht Innovatie

Mifi-abonnement: dit is er mogelijk!

11-08-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-08-2022 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Altijd en overal je eigen wifi-netwerk? In de trein, op het strand, onderweg en zelfs in het buitenland? Met een mifi-abonnement kan het! Lees hier wat mifi is, wat je nodig hebt voor zo’n persoonlijke wifi-verbinding en hoe het werkt.

Wat is mifi?

Mifi is mobiele wifi. Het is een samenvoeging van de woorden ‘mobile’ en ‘wifi’. Met mifi heb je overal je eigen wifi-netwerk. Dit is beschikbaar via een mifi-router.

Hoe werkt het?

Mifi werkt via een mifi-router. Dit apparaat doet hetzelfde als de router bij je thuis. Je kunt er verbinding mee maken om draadloos te internetten. Thuis gaat dat via vast internet, met mifi gaat dit via mobiel internet. Het is eigenlijk een draagbare router.

Wat heb je nodig voor mifi?

Om via mifi te internetten, heb je twee dingen nodig:

mifi abonnement alcatel mifi router mw70vk data only sim only

Welke mifi-abonnementen zijn er?

Je mifi doet het alleen met een simkaart. Dit kan de simkaart van je telefoon zijn, maar handig is dat niet. Je kunt dan niet meer gebeld worden. Het is slimmer om een data simkaart te nemen om als mifi-abonnement te gebruiken.

Je kunt bij T-Mobile vier mifi-abonnementen afsluiten als particulier:

  • 1 GB: vanaf € 12,50 per maand
  • 5 GB: vanaf € 17,50 per maand
  • Unlimited 5G: een mifi-abonnement met onbeperkt internet vanaf € 35 per maand
  • Unlimited & Entertainment 5G (inclusief Videoland & Netflix): vanaf € 50 per maand

Je kunt een mifi-abonnement van T-Mobile in de hele Europese Unie (inclusief een paar andere landen) gebruiken. Ideaal als je jouw eigen wifi-verbinding op de camping wilt. Of als je vaak op locatie werkt en niet de garantie hebt dat er een goede internetverbinding beschikbaar is. Met een Unlimited mifi-abonnement kun je in Nederland onbeperkt internetten en heb je in de EU voor 18 GB aan data per maand. Ga je naar het buitenland? Op het vliegveld kun je vaak zo’n kastje zonder contract huren.

De voordelen van een mifi-abonnement

Met mifi heb je altijd je eigen wifi-verbinding bij de hand. Dat heeft een paar voordelen.

Online via een veilige verbinding

Je beveiligt een mifi-modem gemakkelijk met een wachtwoord. De verbinding is zo altijd beveiligd. Wel zo verstandig als je bijvoorbeeld wilt internetbankieren of persoonlijke bestanden verstuurt. Openbare wifi-netwerken zijn meestal onbeveiligd. Daarvan is het af te raden om persoonlijke gegevens online te openen of te versturen.

Je eigen wifi in de auto of op vakantie voor meerdere apparaten

Mifi kun je overal gebruiken, want hij is draadloos. Je hebt zo wifi in de auto, wifi op de camping of wifi in het hotel dat alleen een onbeveiligde verbinding aanbiedt. Zolang het mifi-modem maar verbinding kan maken met het mobiele netwerk. Op die manier kunnen je kinderen achter in de auto een video kijken op de tablet en kan je partner via de navigatie-app file-informatie opvragen.

Je telefoon dient niet meer als hotspot

Met mifi heb je mobiel internet op je laptop, zonder dat je van je telefoon een hotspot hoeft te maken. Zo gaat de batterij van je telefoon minder snel leeg. Het mifi-modem heeft zijn eigen accu en die gaat langer op een lading mee dan die van je telefoon. Dit komt omdat het mifi-modem alleen bezig is met het versturen en ontvangen van data. Hoeft je telefoon niet meer continu aan de oplader!

Deze simkaarten zijn geschikt voor mifi

Het hangt van je mifi-modem af welk formaat simkaart erin past. In de meeste past een micro-simkaart. Heb je een nano-simkaart? Dan past die met een simkaartadapter ook.

Weet je niet of je de simkaart van je telefoonabonnement kunt gebruiken voor je mifi-router? Je kunt deze simkaart uit je telefoon halen en in het modem plaatsen. Let wel: je bent dan niet meer mobiel bereikbaar. Het is daarom handiger om een speciaal mifi-abonnement af te sluiten.

Betaalbaar Data Sim Only voor je mifi-abonnement

T-Mobile SimOnly

Je mifi-abonnement in het buitenland gebruiken, hoe zit dat?

Je kunt je mifi-abonnement in de hele Europese Unie gebruiken. Net als bij een telefoonabonnement, kun je gewoon de data van je abonnement gebruiken. Ga je buiten de EU? Dan betaal je het buitenlandtarief. Dat verschilt per land, maar de kosten kunnen snel oplopen. Misschien is het dan slimmer om een lokaal wifi-netwerk te gebruiken.

Hoe kun je extra snel internetten via mifi?

De snelheid van je mifi-verbinding kan verschillen. Omdat je bent verbonden met een mobiel netwerk, hangt de snelheid van een paar dingen af. Zoals de afstand tot de zendmast en de drukte op het netwerk.

Ook het mifi-modem heeft invloed op de snelheid. Van de meeste mifi-routers kun je de frequentie aanpassen. Je kunt daarbij kiezen tussen 2,4 en 5 GHz. Met 2,4 GHz heeft je mifi-modem een groter bereik. 5 GHz biedt een hogere snelheid, maar een minder groot bereik.

Deel dit artikel