T-Mobile blog Founders blog
mifi abonnement
Overzicht Innovatie

Mifi-abonnement: dit is er mogelijk!

17-09-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
17-09-2020 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Altijd je eigen wifi-verbinding bij de hand? Met een mifi-abonnement ben je in de hele EU online via je eigen mobiele wifi-verbinding. Wat is er mogelijk?

Wat is mifi?

Mifi is mobiele wifi. Dit draagbare wifi-modem is niet via een kabel verbonden met internet, maar via een simkaart in een router die verbinding maakt met het mobiele netwerk.

Zo werkt mifi

Om online te zijn via een mifi-verbinding, heb je een mifi-modem nodig zoals de Huawei E5786-320. In dit kastje stop je een data simkaart. Vervolgens zet je het mifi-modem aan en doorloop je de instellingen. Je geeft de verbinding een naam, beveiligt deze met een wachtwoord en stelt de frequentie in waarop hij uitzendt. De 2.5 GHz-frequentie heeft een groter bereik, maar een wat lagere snelheid. De 5 GHz-frequentie komt minder ver, maar heeft een wat hogere snelheid. Daarna kun je via het wifi-menu van je telefoon, tablet of laptop verbinding maken met het mifi-netwerk dat is verbonden met 4G of 5G.

mifi abonnement mifi router

Welke mifi-abonnementen zijn er?

Je mifi doet het alleen als-ie een simkaart heeft. Ja, dit kan de simkaart van je telefoon zijn. Handig is dat alleen niet, want zo ben je niet meer via dit toestel bereikbaar. Het is slimmer om een Data Only-abonnement voor je mifi-modem af te sluiten. Met zo’n mifi-abonnement ben je door middel van een datakaart zorgeloos online via het mifi-modem. Ook in het buitenland. Met je Samsung, iPhone en andere telefoon.

Bij T-Mobile kun je allerlei mifi-abonnementen nemen:

  • 1 GB per maand: vanaf € 12,50 per maand
  • 5 GB per maand: vanaf € 17,50 per maand
  • Unlimited: onbeperkt GB vanaf € 35 per maand

Je kunt een mifi-abonnement van T-Mobile in de hele Europese Unie (inclusief een paar andere landen) gebruiken. Ideaal als je jouw eigen wifi-verbinding op de camping wilt. Of als je vaak op locatie werkt en niet de garantie hebt dat er een goede internetverbinding beschikbaar is. Met een Unlimited mifi-abonnement kun je in Nederland onbeperkt internetten en heb je in de EU voor 18 GB aan data per maand.

De voordelen van mifi

Met mifi heb je altijd je eigen wifi-verbinding bij de hand. Dat heeft een paar voordelen.

Online via een veilige verbinding

Je beveiligt een mifi-modem gemakkelijk met een wachtwoord. De verbinding is zo altijd beveiligd. Wel zo verstandig als je bijvoorbeeld wilt internetbankieren of persoonlijke bestanden verstuurt. Openbare wifi-netwerken zijn meestal onbeveiligd. Daarvan is het af te raden om persoonlijke gegevens online te openen of te versturen.

Je eigen wifi in de auto of op vakantie voor meerdere apparaten

Mifi kun je overal gebruiken, want hij is draadloos. Je hebt zo wifi in de auto, wifi op de camping of wifi in het hotel dat alleen een onbeveiligde verbinding aanbiedt. Zolang het mifi-modem maar verbinding kan maken met het mobiele netwerk. Op die manier kunnen je kinderen achter in de auto een video kijken op de tablet en kan je partner via de navigatie-app file-informatie opvragen.

Je telefoon dient niet meer als hotspot

Met mifi heb je mobiel internet op je laptop, zonder dat je van je telefoon een hotspot hoeft te maken. Zo gaat de batterij van je telefoon minder snel leeg. Het mifi-modem heeft zijn eigen accu en die gaat langer op een lading mee dan die van je telefoon. Dit komt omdat het mifi-modem alleen bezig is met het versturen en ontvangen van data. Hoeft je telefoon niet meer continu aan de oplader!

Met mifi buiten de EU internetten

Met een mifi-abonnement van T-Mobile kun je in de hele EU via een veilige verbinding internetten. En heb je ook in de auto en op de camping je eigen wifi-verbinding. Maar wat als je buiten de EU op vakantie gaat? Ook dan kun je gerust je mifi-modem meenemen. Je kunt ter plaatse een maandelijks opzegbaar mifi-abonnement afsluiten of een Prepaid simkaart kopen. Zo ben je alsnog online tegen het lokale tarief en bespaar je jezelf een hoop buitenlandkosten. Slim geregeld.

Deel dit artikel