Soms zijn er van die dagen dat je het liefst op de bank neerploft en alleen maar doet waar jij zin in hebt. Netflix kijken, bijvoorbeeld. Je kunt je helemaal laten gaan in de werelden van House of Cards of Orange is the New Black, maar soms moet je toch even de afstandsbediening pakken.

Daar bedenken we iets op, dachten een aantal medewerkers van Netflix tijdens een hackaton. Bij zo’n evenement komen allerlei mensen van verschillende achtergronden bij elkaar samen om iets te bouwen, vaak in teamverband. Dit clubje personen bedacht iets bijzonders: MindFlix. Daarmee zou je Netflix met je gedachten kunnen besturen.

Hoe dat precies werkt, laten de bedenkers van MindFlix in onderstaand filmpje niet zien. Wel is te zien dat de mannen gebruik hebben gemaakt van een EEG-hoofdband. Die band ‘leest’ wat de ‘spreker’ denkt door de hersenactiviteit te meten en te vertalen. In de video is te zien hoe de proefpersoon moet denken aan het woord ‘Play’. In het volgende shot zien we hoe de documentaire Keith Richards: Under The Influence (2015) begint te spelen.

Of de technologie daadwerkelijk zo goed werkt als in de video wordt gepresenteerd, is onduidelijk. Het is hoe dan ook een beetje flauw gemonteerd. Daardoor is niet te zien of er achter de schermen alsnog op een afstandsbediening werd gedrukt.

Op deze pagina kun je zien wat de ontwikkelaars van de hackaton deze editie nog meer hebben bedacht.

Beeld: Shutterstock