T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

minecraft tips
Overzicht Entertainment

5 Minecraft-tips voor de beste bouwwerken

01-01-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
01-01-2021 Leestijd: 3 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Je kunt het spelen op je telefoon, tablet, computer en gameconsole en er zijn allerlei verschillende spelvarianten van. Ook is het al járen een van de populairste games. Waar we het over hebben? Minecraft natuurlijk! Hét spel om je eigen wereld te bouwen. Gezellig samen of rustig in je eentje in je eigen tempo. Van kleine huisjes tot gigantische bouwprojecten en alles wat ertussenin zit. Met deze Minecraft-tips word je in de Creative Mode van het spel nóg beter in het bouwen in een van de populairste spellen ooit.

handige minecraft tips

Minecraft-tips om beter en mooier te bouwen in Creative Mode

Wil je bouwen in Minecraft? Deze Minecraft-tips helpen je om jouw bouwkwaliteiten naar een hoger niveau te tillen. Zo worden je bouwwerken beter én mooier.

Minecraft-tip 1: Kies een bouwstijl en hou je eraan

Natuurlijk wil iedereen in Minecraft een bouwwerk hebben om trots op te zijn. Dat kan het beste als je vooraf duidelijk een bouwstijl voor jezelf voor ogen hebt. Verlies deze bouwstijl niet uit het oog. Op zoek naar inspiratie voor een bouwstijl? Laat bestaande gebouwen of steden dan als voorbeeld dienen.

Deze video helpt je een mooie bouwstijl te kiezen én te bewaken:

Minecraft-tip 2: combineer verschillende bouwstenen voor een originele uitstraling

Bouwstijl gekozen? Oké! Tijd om aan de slag te gaan. Wist je dat je binnen je bouwstijl tóch originele accenten kunt aanbrengen? Dat is misschien wel de beste Minecraft-tip om te bouwen: combineer verschillende bouwstenen. Eikenhout, eikenhouten planken en stenen passen bijvoorbeeld goed bij elkaar. Nog meer goede combinaties? Hebben we voor je:

  • Berkenhouten planken, zandsteen en eikenhouten planken
  • Kwarts, ijs en roodgekleurde klei
  • Glowstone, zandsteen en onderbaksteen
  • Stenen baksteen, geplaveide en baksteen
  • Cyaan-gekleurde klei, cyaan en kwarts

Minecraft-tip 3: het juiste kleurgebruik

Bouwstenen combineren is één, de juiste kleuren toepassen is twee. Zorg voor een gezonde combinatie van contrast en kleuren die veel op elkaar lijken. Uiteenlopende kleuren maken je bouwwerk onnodig druk, contrast geeft het juist weer wat diepte en uitstraling. De beste tip? Een palet maken voor kleuren die je gebruikt voor je bouwwerk. De video helpt je met het maken van combinaties.

Minecraft-tip 4: op een slimme manier tóch cirkels bouwen

De Minecraft-wereld is zo vierkant als het maar kan. Toch kun je ronde objecten maken, zoals cirkels, bollen en koepels. Dat is wel moeilijk, want technisch gezien zijn er geen ronde objecten in Minecraft. Wel kun je vierkante objecten zo bouwen dat ze er als ronde bouwwerken uit gaan zien. Zien werkt beter dan lezen. Deze video helpt je met deze bouwtip voor Minecraft.

Minecraft-tip 5: wees zuinig met details

Het leuke aan Minecraft-bouwwerken is dat je het jezelf zo moeilijk of makkelijk mogelijk kunt maken. Een meesterwerk bevat natuurlijk ook mooie details, zoals kleuraccenten hier en daar, en leuke extra’s in je bouwwerk, zoals een voetenbankje voor bij de stoel voor de open haard. Tip die Minecraft-meesterbouwer Raeyzeus geeft: “Zorg dat details iets toevoegen aan het bouwwerk, maar niet het bouwwerk overnemen.” Dit zegt hij in een interview met Minecraft. “De hele muur of structuur moet nooit barsten van de details. Het is juist mooi om elementen van een bouwwerk, zoals de pilaren, te voorzien van kleine details. Wees zuinig met je details.”

Inspiratie opdoen van Raeyzeus? Check een van zijn bouwwerken in deze video:

https://www.youtube.com/watch?v=X9EujD4kwow

Grote telefoons om Minecraft op te spelen

Wil je altijd en overal bouwen in Minecraft? Met je telefoon kan het. Dan is het wel zo fijn als je een groot scherm hebt om op te werken. Bekijk hier ons overzicht van telefoons met een groot scherm. Van de iPhone 12 Pro Max en iPhone 13 tot de Samsung Galaxy S20 FE.

Deel dit artikel