Populaire zoekopdrachten

Overzicht Entertainment

Minister Schultz wil smartphone op fiets verbieden

12-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
12-12-2016 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu wil het gebruik van een smartphone op de fiets verbieden. Daarmee moet het verkeer voor fietsers een stuk veiliger worden. Eerdere campagnes om telefoongebruik onder fietsers te remmen hebben niet voor het gewenste resultaat gezorgd.

Daarom wil minister Schultz dat het gebruik van het touchscreen op de fiets wettelijk verboden wordt. Je mag je smartphone dan dus ook niet in een houder aan het stuur gebruiken, maar handsfree bellen mag wel. Wanneer het verbod ingaat en hoe hoog de boete zal zijn, is nog niet bekend.

Ook twijfelen sommige organisaties over de handhaving. De politie zou elke fietser die een smartphone in zijn hand heeft aan moeten pakken. Toch zou het volgens oud-verkeersofficier makkelijker te handhaven zijn dan een verbod voor automobilisten, zegt hij tegen de NOS. “Die zitten vaak half onder het dashboard met de telefoon of verhullen het op een andere manier”

Checkout

Dat het gebruik van een smartphone in het verkeer gevaarlijk is, is niets nieuws. Ook in de auto is het vasthouden van een telefoon verboden. De smartphone is een fantastisch apparaat, maar soms moet hij ook zijn plek kennen. Op dat soort momenten biedt de app Checkout een oplossing.

Deze app daagt je uit om eenmaal per dag even níet naar je smartphone te kijken. Dat hoeft niet alleen op de fiets of in de auto te zijn, maar bijvoorbeeld ook tijdens een etentje of een vergadering. Op die manier heb je alle vrijheid om je te focussen op datgene waar het echt om gaat: vrienden, familie of veilig thuiskomen.

Deel dit artikel