T-Mobile blog Founders blog
Mobiel internetten in het buitenland? Gewoon doen! - Live Forward
Overzicht Entertainment

Mobiel internetten in het buitenland? Gewoon doen!

23-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
23-05-2016 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Ga je binnenkort naar het buitenland? Je kunt zodra je de grens overgaat gewoon doorgaan met mobiel internetten. Je hoeft niet bang te zijn voor onverwachte internetkosten. Na het lezen van 5 kletskoek-verhalen lig jij straks languit te internetten in het buitenland, zonder datastress.

Je kunt gewoon de belminuten, sms’jes en MB’s van jouw abonnement of PrePaid ook in de EU, IJsland en Noorwegen gebruiken. Is je bundel op? Dan betaal je voortaan hetzelfde buiten-de-bundeltarief als in Nederland. Heb je geen internetbundel of ben je door je MB’s heen? Dan kun je een aanvuller kopen binnen de EU. Buiten de EU koop je een Travel & Surf-pas.

5 Kletskoek-verhalen: mobiel internetten in het buitenland

Er wordt een hoop gekletst over mobiel internetten in het buitenland. En vooral met de boodschap dat je het niet moet doen. Dat is kletskoek! Lees hieronder de meest voorkomende misverstanden en dus kletskoek-verhalen, zodat je tijdens een theekransje de show kunt stelen:

Kletskoek “Ik ben bang voor een hoge rekening met dataroaming aan.”

Je hoeft niet bang zijn. Sinds 13 juni 2017 kun je de belminuten, sms’jes en MB’s van jouw abonnement of PrePaid ook in de EU, IJsland en Noorwegen gebruiken. Als je MB’s zijn verbruikt, dan stopt de internetverbinding automatisch. Je maakt dus nooit onverwachte internetkosten bij T-Mobile.

Kletskoek “Mobiel internetten in het buitenland is duur. Ik koop liever de krant.”

De papieren krant lezen is natuurlijk een genot. De geur, het omslaan van de bladzijden, pure nostalgie. Maar je kunt goedkoper het nieuws lezen via je smartphone én in het Nederlands. Via de app Blendle lees je artikelen voor een paar cent. Vind je het artikel stom? Dan krijg je het geld terug. Via de app NU.nl of andere nieuws-apps lees je het nieuws gratis. Met 50 MB kun je al ongeveer 500 nieuwsberichten lezen. Ruil de krant dus gerust in voor een lekkere koek en check het nieuws via je smartphone.

Kletskoek “Je moet over de grens direct betalen voor roaming (bellen).”

Je betaalt niets extra’s voor bellen in de EU. Zijn je belminuten op? Dan betaal je voortaan hetzelfde buiten-de-bundeltarief als in Nederland. Lees meer op onze website.

Kletskoek “Verbinding maken met een netwerk in het buitenland werkt niet.”

Het kan voorkomen dat je niet direct verbinding hebt. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

  • Je mobiele instellingen zijn niet juist ingesteld. Dataroaming staat mogelijk niet aan.
  • Je hebt een verouderd toestel of een oldskool simkaart.
  • Je laatste factuur is nog niet betaald.
  • Er staat een blokkade op ‘Internet en data’ in het buitenland in My T-Mobile.
  • De verbinding van het netwerk in het buitenland werkt niet goed.

Kletskoek “Ik ben op vakantie sneller door mijn data heen.”

In het buitenland heb je vaak iets minder data (MB’s) dan dat je in Nederland gewend bent te verbruiken. Je moet je internetgedrag dus aanpassen. Luister bijvoorbeeld je muziek via een offline playlist. En download onderweg geen grote bestanden of stream video’s. Bewaar dit voor als je een wifi-verbinding hebt. Wil je weten hoe je in het buitenland zuinig met MB’s kunt omgaan? Lees de tips van Arjen.

 

mobiel-internetten-buitenland

Ready, set, go!

  1. Check vóór vertrek in My T-Mobile of je geen blokkade op ‘Internet en data’ in het buitenland hebt aanstaan en ook of je geen betalingsachterstand hebt, via Facturen.
  2. Controleer in de App Store, Google Play Store of je ‘automatische updates’ hebt uitstaan. Zo voorkom je sneller dataverbruik.
  3. Zet nadat je de grens over bent dataroaming aan via je telefooninstellingen. Op een iPhone zet je ook ‘EU Internet’ uit. Je maakt nu (meestal) automatisch verbinding met een buitenlands netwerk.
  4. Heb je geen Go, Stel Samen & Stel Bij abonnement of zijn je MB’s verbruikt? Koop een aanvuller of voor buiten de EU een Travel & Surf pas via de My T-Mobile app bij ‘Buitenland’. Of ga naar www.t-mobile.nl/roaming.
  5. Houd gratis je verbruik in de gaten via de verbruikstatus in de My T-Mobile app of kijk op www.t-mobile.nl/roaming.

Ik wens je veel internetplezier op reis! Heb je nog tips die je wilt delen of heb je vragen? Neem een kijkje op het T-Mobile Forum of laat het mij hieronder weten.

Deel dit artikel