Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Wifi voor 40 ‘gevangenen’ op de kavelcamping

11-09-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel
11-09-2015 Leestijd: 1 min. Deel dit artikel

Een oproep uit Amsterdam Noord: Meer dan 40 mensen zitten 6 weken opgesloten op een camping, omdat ze een kavel willen kopen en 21 uur per dag in de rij moeten staan. Maar er was geen wifi te bekennen… Wij schoten graag te hulp. Lees het mooie verhaal van Marloes, die met haar voeten in de blubber droomt over haar toekomstige woning.

Een tweetje naar T-Mobile kan de week altijd net even anders laten verlopen dan gepland. De oproep van Suzanne tijdens Pinkpop en de daaropvolgende actie staat nog vers in mijn geheugen. Op 3 september was het weer raak:

Webcare-collega Floor vroeg wat we als T-Mobile konden doen, collega Gaby had de oplossing: we sturen een mobiele wifi-box naar deze mensen. Zo gezegd, zo gedaan, maar al snel bleek dat deze wifi-box de groter wordende club nieuwe bouwers niet aankon. En problemen zijn er bij T-Mobile om opgelost te worden!

IMG_6571

6 weken opgesloten op de camping

Achter @zelfbouwers2015 zit Marloes (@MSwaluw). Zij is een van de eersten in de rij voor een kavel waar zij haar droomhuis wil gaan bouwen. Na wat heen en weer getweet te hebben, werd ik helemaal enthousiast van haar verhaal. Samen met 40 andere geïnteresseerden zit zij op een braak liggend terrein in Amsterdam, te wachten tot de verkoop start op 10 oktober. Mensen sluiten aan, om vervolgens hun plekje in de rij niet te verlaten. Dit betekent: 21 uur per dag aanwezig moeten zijn, dus slapen in een tent of caravan en goede afspraken maken met je werk.

IMG_6573

Ik kon het me helemaal inbeelden. 6 weken lang opgesloten in een caravan of tent, thuiswerken in je voortent, ’s avonds nog maar eens een potje kaarten bij kaarslicht… Dan staat wifi ineens wel hoog in je Maslow-piramide. En dan is één mobiele wifi-box niet genoeg voor 40 man.

6 mobiele wifi-boxen

Ik regel vanuit T-Mobile nog vijf wifi-boxen voor Marloes en haar toekomstige buurtgenoten. Als ik haar hierover bel, voel ik me als een Gaston die vertelt dat ze een prijswinnend lot in handen heeft, zo blij is ze! Al snel staat de afspraak, ik ben de volgende dag samen met collega Muriël welkom voor een bakkie koffie aan de campingtafel.

kavelbijbord

Big Brother in Amsterdam Noord

Temidden van bouwkranen, heipalen en grote torens in aanbouw doemt de kavelcamping op. Aan het hek hangt een mooi bord en lees ik dat nieuwe gegadigden zich dienen te melden bij nummer 1 in de rij. In die hoek tref ik Marloes, een leuke vrouw in bloemenjurk op klompen. Niks glamping hier, het is met je poten in de blubber en dan kan je het beter maar praktisch aanpakken.

Ze is blij ons te zien en leidt ons direct naar haar verblijf. Ik zie anderen zitten voor hun tentje, “Goedemorgen!” klinkt het vrolijk. Alsof ik over een festivalcamping loop, zo gebroederlijk is het en zo leuk zijn de tenten versierd.  Alleen wachten deze mensen nog 4,5 week op de act waar ze voor komen.

IMG_6576

Van Marloes begrijp ik dat tussen deze hekken genoeg bedrijvigheid en ondernemerschap is. Er zijn Bulgaarse mensen die in opdracht van een stel 21 uur per dag hun plek bezet houden. En om zich nuttig te maken, halen ze voor iedereen water die voor 10:00 de jerrycan heeft klaargezet. Elke vrijdag is er de gezamelijke pizza-avond, geïnitieerd door iemand die zelf een pizza-oven heeft gebouwd. En een andere buur heeft een BBQ gesponsord gekregen.
Marloes vertelt me over de regels die mensen te horen krijgen als ze in deze tentenrij komen te staan. “Het is een soort spel dat we spelen”. Dat heeft voor mij veel weg van Big Brother, opgesloten zijn, maar dan zonder wegstemmen van anderen.

IMG_6572

Finale op 10 oktober

De grote finale van dit spektakel is op 10 oktober. Dan gaan de ruim 100 verschillende kavels, welke tussen de €90.000 en €240.000 kosten, in de verkoop. Marloes wil graag een hoekkavel, maar weet nog niet precies welke.

Ik ben zo benieuwd naar het wel en wee op dit drassig stukje land in de komende vier weken! Wie komen er nog bij, hoe werken zij in hun tent, hoe houden ze sociaal contact met hun vrienden en hoe doden ze de tijd? Deze ‘live reality soap’ is te volgen via hun eigen social media kanalen: volg de zelfbouwers via Twitter en Facebook.

IMG_6583

Ik verlaat een uur later de camping, maar zal Marloes en de andere dromers blijven volgen.

Hoe zou jij 6 weken overleven als je opgesloten zit op een camping? Wat zou je missen? En waar zou jij wifi het meeste voor gebruiken? Laat het in een reactie weten!

Lees ook het tweede blog over de kavel, waar Marloes Netflixt op de camping tijdens een stroomstoring

Deel dit artikel