Populaire zoekopdrachten

Overzicht Geen categorie

Mobile World Congress voor een journalist: rennen, typen, taxi en tapas

24-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
24-03-2015 Leestijd: 1 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Het Mobile World Congress is inmiddels weer achter de rug en de normale werkzaamheden gaan weer verder, maar man, wat zijn dat een fantastische maar bizarre dagen. Normaal zie je alleen alle grote en kleine aankondigen van een dergelijke grote beurs, maar wat houdt het in voor de mensen die het nieuws brengen?

Stopcontacten, stekkerdozen en accupacks

Zoals je je wellicht kunt voorstellen neem ik iets meer apparatuur mee in vergelijking met de gemiddelde reiziger. Natuurlijk gaat er een (of eigenlijk twee) smartphones mee, een laptop, camera, een aantal accupacks, speaker, microfoon en een lamp (voor camera). Deze dienen allemaal van stroom voorzien te worden, of het nu in het gehuurde appartement of hotel is, of onderweg. Daarom leven wij met een paar kilo accupacks tijdens deze dagen. Mijn laptop haalt het vaak wel een hele dag, maar bijvoorbeeld de smartphone zeker niet. Dat is natuurlijk je contact met de buitenwereld, de manier om snel te schakelen en deze dient dan ook altijd opgeladen te zijn. Ook al is het killing voor je rug, al die accupacks zijn meer dan gewenst, echt! Natuurlijk is internet ook extreem belangrijk en gelukkig zijn er dan ook meerdere WiFi-netwerken beschikbaar, niet altijd even goed, maar ze zijn er wel. Als back-up is er natuurlijk altijd nog het steeds goedkoper wordende dataroaming.

 

MWC2015T-Mobile1

Video’s opnemen

Goede voorbereiding

Er wordt altijd veel nieuws aangekondigd tijdens een beurs als Mobile World Congress en natuurlijk is dit allemaal op dezelfde dag. Elke fabrikant wil zijn momentje pakken. Maar als er zeven persconferenties op een dag zijn waarbij meerdere nieuwe devices, producten of diensten worden aangekondigd is het lastig een artikel te schrijven op locatie en op tijd te komen bij een volgende event. Daarom is het belangrijk in Nederland al veel voor te bereiden. Daarom maken we bij Androidworld altijd een mooie sheetje waarin alle persconferenties staan met daarbij wat we verwachten dat er aangekondigd gaat worden. Vaak zijn persconferenties een bevestiging van geruchten, dus vaak weten we al veel. Dit wordt allemaal in artikelen verwerkt die klaar staan om aangevuld te worden. Op deze manier kunnen ze snel online en ben je één van de eersten, daar gaat het uiteindelijk ook om als je dit soort nieuws brengt. Ook is het essentieel een goede planning te maken, wie gaat er naar welke persconferentie, borrel, netwerk-event, plannen, plannen en plannen! Er gebeuren altijd onverwachte dingen tussendoor, dus daar kun je dan op inhaken. Wij proberen ook altijd iemand stand-by te hebben in Nederland, wel zo prettig om snel te schakelen.

MWC2015T-Mobile2

Rij bij taxistandplaats

Als er vele persco’s of afspraken op een dag zijn is vervoer essentieel. Of het nu een auto of het openbaar vervoer is, zorg dat je weet hoe je ergens moet komen, scheelt weer de helft.

Op de beurs

Beursdagen zelf zijn vaak weer anders, dat is van afspraak naar booth-tour, video’s schieten, editten, artikelen schrijven en natuurlijk netwerken. Ook op het Mobile World Congress is een zogenaamd perscentrum, waar koffie, ethernet-kabels en stoelen met tafels zijn om te werken. Superhandig, maar ook erg druk, vooral op eerste dagen. Op het MWC is dit overigens wel goed geregeld, internet is snel genoeg en meestal is er wel een plekje te vinden.

MWC2015T-Mobile4

Soms zit het even mee..

Na een hele dag rondgerend te hebben van persconferentie naar event, is het ’s avonds tijd voor etentjes, borrels en tapas. Vaak word je uitgenodigd door een merk of ander bedrijf om ergens mee te eten. Altijd gezellig, maar eigenlijk moet je ook nog video’s editten, hands-ons schrijven en artikelen bewerken en aanvullen. Geloof het of niet, ook slapen is vrij noodzakelijk tijdens dit soort tripjes en de verleiding weerstaan om toch even naar die afgehuurde club te gaan is soms lastig… Dagen als in Barcelona zijn slopend, duren gemiddeld van 07.00 tot een uurtje of 03.00, maar zijn meer dan de moeite waard. Veel leuke mensen, concullega’s, feestjes, nieuwe producten en natuurlijk veel traffic op onze site, ook niet onbelangrijk.

Ik hoop dat je mijn kijk achter de schermen interessant vond om te lezen. Zijn er nog meer dingen die je wilt weten? Stel je vraag in de comments!

Deel dit artikel