T-Mobile blog Founders blog

Populaire zoekopdrachten

Overzicht Thuis

De acht leukste Netflix films om te kijken op Moederdag

11-05-2023 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
11-05-2023 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Zondag is het alweer Moederdag, dé dag om je moeder in het zonnetje te zetten. Of je nu een mooi cadeau geeft of samen iets gezelligs gaat doen, dat extra beetje aandacht doet altijd goed. Vinden jullie het leuk om samen films te kijken? Plan dan eens een filmavondje in! Wij hebben alvast wat inspiratie voor Moederdag films voor je op een rij gezet. 

8x leuke Moederdag films op Netflix

Een filmavond is altijd een goed idee. Kies een leuke film uit, regel een lekker drankje en snacks en klaar is Kees! Hieronder vind je de leukste Netflix films om te kijken op Moederdag. 

Instant Family

In de komedie Instant Family zijn Ellie (Rose Byrne) en Pete (Mark Wahlberg) een hardwerkend stel, die nooit echt na hebben gedacht over het stichten van een gezin. Tot Ellie op een avond een website bekijkt van een adoptiebureau dat op zoek is naar pleegouders. Ze besluiten rebels tienermeisje Lizzy in huis te nemen, maar daarbij horen ook haar jongere broertje en zusje. De drie hebben helemaal geen zin om zich als een normaal gezin te gedragen, dus Ellie en Pete komen voor een grote uitdaging te staan. Want hoe voed je kinderen op die al jarenlang hun eigen gang gaan?

The Best of Me

The Best of Me is een romantisch drama gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks. Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monoghan) zijn elkaars jeugdliefde, maar het verschil in levensstijl – zij uit een rijk milieu, hij uit het kamp – dreef ze uit elkaar. Na twintig jaar zien ze elkaar weer terug op de begrafenis van een oude vriend, en in de dagen dat ze aanwezig zijn blijkt dat er bij allebei nog allerlei gevoelens zitten. Via flashbacks kom je erachter wat er vroeger precies is gebeurd en zie je hoe precies diezelfde factoren ook in het heden in de weg zitten. Zakdoekjes in de aanslag! 

Letters to Juliet

Liefhebbers van Italië en romantiek kunnen hun hart ophalen met Letters to Juliet. Schrijfster Sophie (Amanda Seyfried) reist met haar verloofde naar Verona, waar hij op zoek gaat naar nieuwe leveranciers voor zijn restaurant. Sophie vindt ondertussen een 50 jaar oude liefdesbrief en ontdekt de geschiedenis van Claire (Vanessa Redgrave), die door ongelukkige omstandigheden gescheiden werd van haar grote liefde Lorenzo. Ze besluit Claire te schrijven en wanneer zij met haar kleinzoon Charlie (Chris Egan) naar Italië reist, gaan ze samen op zoek naar Lorenzo. Waar de band tussen Sophie en Charlie eerst nogal stroef is, bloeit er toch langzaam iets op tussen de twee. Zullen ze Lorenzo vinden? En met wie zal Sophie zelf eindigen?

14 Peaks

Zijn je moeder en jij avontuurlijk ingesteld? En houden jullie van de bergen? Dan is de documentaire 14 Peaks echt wat voor jullie. In deze documentaire volgen we de Nepalese klimmer Nimsdai Purja, die samen met zijn team in zeven maanden alle veertien bergtoppen van boven de 8000 meter gaat beklimmen. Een bijna onmogelijke missie. Zal het ze lukken, of zullen ze toch op moeten geven?

Dirty Dancing

Dirty Dancing is een echte klassieker. Afhankelijk van de leeftijd van je moeder misschien wel een echt pareltje uit haar jeugd. We kennen het verhaal vast allemaal, maar nog even een kleine samenvatting: tijdens een vakantie met haar ouders wordt de 17-jarige Frances verliefd op de dansleraar van het resort. Een flink leeftijdsverschil en ander drama zorgt ervoor dat deze vakantieliefde niet helemaal soepel verloopt. Een heerlijke film voor liefhebbers van romantiek en goede dansmoves.  

Mother’s Day

Voor deze romantische komedie is er een heel blik aan bekende actrices opengetrokken. We volgen de verhaallijnen van de levens van alleenstaande moeder Sandy (Jennifer Hudson), teleshopping-queen Miranda (Julia Roberts), kinderloze Jesse (Kate Hudson) en die van Kristin (Britt Robertson), die juist op zoek gaat naar haar moeder. De film zit vol met allerlei perikelen en hilarische situaties. Perfect voor een gezellig avondje met je moeder. 

Julie & Julia

Julie & Julia is een biografische dramafilm met onder andere Meryl Streep. Julie (Amy Adams) is haar saaie leventje zat en wanneer ze het kookboek van de legendarische Julia Child (Meryl Streep) in handen krijgt, besluit ze om alle 524 recepten te maken. En dat allemaal in één jaar. Tegelijkertijd volgen we de verhaallijn van Julia Child in haar jonge jaren en zien we hoe zij zelf leerde koken als Franse chef. Iets wat in die tijd absoluut niet normaal was voor vrouwen. Je krijgt direct zelf zin om de keuken in te gaan!

Eat, Pray, Love

Ook Eat, Pray, Love is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Julia Roberts speelt Elizabeth Gilbert, een vrouw die na haar scheiding haar leven besluit om te gooien. Ze gaat een jaar lang op reis om zichzelf weer te vinden. Van la dolce vita in Italië en mediteren in India tot de rust hervinden in Indonesië, het wordt een spirituele reis vol verrassingen. Zal ze naar huis gaan met liefde voor zichzelf, of misschien wel weer voor een ander? 

Unlimited streamen

Wil je altijd en overal je favoriete films en series kunnen kijken? Met Unlimited & Entertainment heb je onbeperkt 5G, Netflix en Videoland in één abonnement! Van spannende films op Netflix tot populaire series op Videoland, je hoeft je geen minuut te vervelen. Of je nu thuis bent of onderweg. 

Deel dit artikel