T-Mobile blog Founders blog
mogelijke samsung galaxy z fold3 z flip3 geruchten
Overzicht Mobiel

Mogelijke Samsung Galaxy Z Flip3 en Z Fold3 geruchten

30-07-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel
30-07-2021 Leestijd: 4 min. Luister naar dit artikel Deel dit artikel

Komen er nieuwe opvouwbare telefoons uit? Vooraanstaande tech-websites, zoals TechRadar, Tom’s Guide en Pocket Lint, denken van wel. Op deze sites zijn geruchten te vinden over telefoons die volgens de sites de Samsung Galaxy Z Flip3 en Galaxy Z Fold3 zouden gaan heten. In dit blog staan deze geruchten op een rij.

Krijgt de Samsung Galaxy Z Flip een opvolger?

Een telefoon uit de toekomst, zo laat de Samsung Galaxy Z Flip uit 2020 zich misschien wel het beste omschrijven. Dit is een opvouwbare telefoon die ingeklapt de kleinste smartphone van dit moment is. Uitgeklapt heeft hij een groot 6,7-inch scherm om te streamen en te gamen. Onder de motorkap zitten specificaties die vergelijkbaar zijn met die van de Samsung Galaxy S20 Plus.

Daarmee is de Galaxy Z Flip een unieke smartphone die nog ijzersterk presteert ook. Volgens verschillende websites, zoals Tom’s Guide, Pocket Lint en TechRadar, krijgt hij misschien een opvolger. Hoe hij gaat heten? De betrouwbare site Let’s Go Digital verwacht op basis van meerdere bronnen dat de Samsung Galaxy Z Flip3 zijn naam wordt. Of dit ook echt zo is? Dat is onbekend, want Samsung reageert niet op geruchten.

mogelijke samsung galaxy z flip3 z fold3 geruchten

En hoe zit het met een opvolger van de Galaxy Z Fold2?

De Galaxy Z Fold2 is een opvouwbare telefoon van Samsung uit 2020. Eentje die eruitziet alsof hij uit de toekomst komt. Ook deze telefoon is opvouwbaar, maar hij is wel net even wat anders dan de Z Flip die hetzelfde jaar uitkwam. Deze telefoon is niet inklapbaar, maar uitklapbaar. Dit betekent dat hij, uitgeklapt, een veel groter scherm heeft dan gewone smartphones. Op Samsung.com bevestigt T.M. Roh, een topman van Samsung Mobile, dat er inderdaad een nieuwe Fold-telefoon op komst is.

5 mogelijke Samsung Galaxy Z Flip3 en Z Fold3 geruchten

Over de mogelijk nieuwe telefoons van Samsung doen allerlei geruchten de ronde

Zien de opvouwbare telefoons er zo uit?

De betrouwbare ‘leaker’ @EVleaks plaatste op Twitter verschillende afbeeldingen van nieuwe telefoons. Volgens TechAdvisor gaat het om de mogelijke Samsung Galaxy Z Flip3. Van ander Op de bewegende afbeelding is de telefoon vanuit elke hoek te zien. In- en uitgeklapt. Op basis daarvan lijkt het om de opvolger van de Galaxy Z Flip te gaan. Ook over de kleuren van de mogelijke smartphone gaan geruchten rond. Zo verwacht @UniverseIce dat hij in vier kleuren uitkomt: zwart, groen, beige en licht paars.

Dezelfde @EVleaks publiceerde ook informatie over een telefoon die volgens hem mogelijk de Galaxy Z Fold3 gaat heten. Daarop is een uitgeklapte telefoon te zien met op het oog hetzelfde vouwprincipe als de Galaxy Z Fold2.

Een tweede scherm?

De Galaxy Z Flip uit 2020 heeft een tweede scherm dat je kunt gebruiken als de telefoon is ingeklapt. Volgens SamMobile krijgt de mogelijke Samsung Galaxy Z Flip3 ook zo’n scherm. Die zou niet 1,1 maar 1,9 inch groot zijn. Daardoor is hij mogelijk groot genoeg om meldingen te tonen en om te videobellen.

Volgens Digit.in heeft ook de Galaxy Z Fold3 – zoals de site de telefoon noemt – een tweede scherm. Het hoofdscherm is volgens de site 7.5 inch groot dat met 120 Hz ververst. Het tweede scherm is volgens de site 6.2 inch groot.

Geruchten over het mogelijk opvouwbare scherm

PhoneArena gaat in een geruchtenblog over de mogelijke Samsung Z Flip3 uitgebreid in op het scherm van de Z Flip-telefoon. Volgens de site krijgt het scherm een formaat van 6,7 inch. Dit ververst waarschijnlijk met 120 Hz, wat ‘m sneller maakt dan de meeste andere schermen. Ook zou er in het scherm een vingerafdruksensor zitten.

Ook zou het opvouwbare scherm een stuk sterker zijn dan andere opvouwbare displays, meldt TechRadar. Dit zorgt er mogelijk voor dat de telefoon langer meegaat. SamMobile denkt dat het scherm een Full HD+-resolutie krijgt. De gebruikte schermtechnologie is, aldus de site, waarschijnlijk Super Amoled.

Geruchten over de mogelijke Samsung Galaxy Z Flip3- en Fold3-camera’s

Over de mogelijke Samsung Galaxy Z Flip3 camera’s gaan nog weinig geruchten rond. PhoneArena denkt dat de telefoon over drie camera’s gaat beschikken: twee hoofdcamera’s en een selfiecamera. Hoeveel megapixels deze gaan hebben? Dat weet de site (nog) niet.

Meer geruchten zijn er over de andere opvouwbare telefoon. @FrontTron twittert dat de Z Fold3 – zoals hij de telefoon noemt – vijf camera’s krijgt. Twee camera’s aan de voorkant schieten foto’s in 10 en 16 megapixel, denkt hij. Aan de achterkant zouden drie 12-megapixelcamera’s zitten, waaronder een ultragroothoeklens en telelens met 2x optische zoom.

Komen de telefoons op 11 augustus uit?

Het laatste mogelijke Samsung Galaxy Z Flip3 en Z Fold3 gerucht: Samsung kondigt ze op 11 augustus aan. Dit verwacht PhoneArena. De site denkt dit, omdat Samsung op die dag een Unpacked-evenement organiseert op zijn website. Deze evenementen organiseert de fabrikant wel vaker om nieuwe telefoons aan te kondigen. Zo werd de Samsung Galaxy S21 ook op die manier gelanceerd. Of het echt het geval is? Dat weten we pas op 11 augustus.

De tijd zal het leren

Alle informatie die je hierboven kunt lezen zijn geruchten. Het is dus niet zeker of er inderdaad nieuwe smartphones van Samsung uitkomen. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe telefoons die uitkomen? Hou dan het blog in de gaten. Dan lees je het als eerste als er inderdaad nieuwe opvouwbare telefoons van Samsung uitkomen.

Deel dit artikel